Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo beëindig je een ruzie in 5 seconden

doorNele Annemansop 03/01/2017

Raken de gemoederen bij jullie ook weleens verhit? Met deze 5-secondentruc beëindig je de ruzie nog voordat ze gestart is.

Het begint altijd heel onschuldig: hij vergat om de afwasmachine leeg te halen, jij keek naar zijn favoriete serie zonder hem, er is een miscommunicatie over de rekeningen of jullie volgende date … Op zo’n momenten is er maar een venijnige opmerking nodig vooraleer jullie kleine geschil uitbarst in een felle ruzie die eigenlijk niet had moeten plaatsvinden. Dankzij deze truc is dat verleden tijd.

De volgende keer dat je voelt dat de gemoederen verhit raken, neem dan enkele seconden om na te denken over de vraag: zal me dit binnen een jaar nog kunnen schelen?

Uit een recente studie blijkt dat mensen hun partners minder vaak de schuld geven tijdens een ruzie als ze enkele seconden nadenken over de toekomst. Het verhoogt ook de kans dat je je partner sneller vergeeft na een ruzie. Even pauzeren kan dus voorkomen dat de situatie verergert en je dingen zegt waar je achteraf spijt van hebt.