Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo hou jij de muggen uit je buurt

doorLaurane Berkeinop 28/06/2019

Hoezeer we ook allemaal houden van het mooie weer; wanneer de zon komt piepen zijn ook die vervelende muggen daar. En zeg nu zelf: een zongebruinde huid vol rode bulten is niet echt wat men begrijpt onder een summerbody. Wij zochten uit wat écht werkt om de muggen uit je buurt te houden!

1. Droogijs

Droogijs is een vaste vorm van koolstofdioxide, en laat koolstofdioxide nu net een gas zijn dat muggen enorm aantrekt. Om te voorkomen dat alle muggen naar jou vliegen, kan je dus een bokaal vol droogijs ergens ver uit je buurt plaatsen. Wedden dat alle muggen in een rechte lijn daarheen vliegen?!

2. Kamfer en citroen

Deze twee geuren jagen alle muggen in je buurt gegarandeerd weg. Plaats een kamferkaars of citronallaolie in jouw omgeving om jezelf voor de volle 100% te beschermen tegen die vervelende insecten.

3. Knoflook

Het idee klinkt niet bepaald aantrekkelijk, maar knoflook smeren op je huid helpt écht om muggen op afstand te houden.

Daarnaast kan je in een drogisterij ook tal van producten kopen om op je huid te smeren. Winkels verkopen verschillende oliën op basis van geuren die muggen afstoten. Dan moet je het er natuurlijk wel voor over hebben om de hele dag naar citroen of een andere sterke geur te ruiken!