Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo kies je altijd de snelste rij in de supermarkt

doorValérie Wautersop 22/09/2016

Hoe je het ook draait of keert, in de supermarkt lijk je altijd de traagste rij te kiezen. Met deze tips behoort dat probleem tot de verleden tijd.

Om altijd de snelste rij te kiezen in de supermarkt hou je best rekening met twee factoren. Eerst en vooral moet je weten dat de meeste mensen rechtshandig zijn. Daarom hebben we de natuurlijke neiging om steeds de rij aan de rechterkant in de supermarkt te kiezen. Bijgevolg zal er altijd minder volk staan in de uiterst linkse rij.

Daarnaast hou je best ook rekening met het aantal mensen dat er voor je in de rij staat. Je kiest best een rij waar 1 iemand met een boordevolle kar staat, in plaats van een rij waar meerdere mensen met een klein mandje staan. Dat heeft alles te maken met het feit dat een transactie altijd een bepaalde tijd in beslag neemt. Zo begroet de kassierster haar klanten, scant ze vervolgens de producten, neemt ze de betaling in ontvangst en neemt ze afscheid. Stuk voor stuk handelingen die een bepaalde tijd in beslag nemen. Door de begroeting, het afscheid en de tijd die het kost om te betalen meerdere keren te kunnen uitsluiten win je aan tijd, en zal de rij aan de kassa sneller vooruitgaan.