Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo kom je nooit meer te laat

doorSarah Van De Vijverop 24/04/2017

Is het voor jou soms moeilijk om op tijd te komen? Daar kan je iets aan doen! Kom nooit meer te laat met de volgende zes tips.

1. Wat is de oorzaak?
Eerst en vooral is het belangrijk om te weten waarom je steeds te laat komt. Sta je te laat op? Breng je teveel tijd door in de badkamer? Mensen komen om verschillende redenen te laat. Als je weet waarom, kan je je probleem aanpakken.

2. Badkamer
Opstaan, een douche nemen, make-up aanbrengen, haar drogen,… Jezelf toonbaar maken kan even duren. Time daarom eens je badkamerroutine. Zo weet je hoelang je nodig hebt om je klaar te maken. Reken er voor de zekerheid 5 minuten bij.

3. Reis
Waar moet je naartoe? Hoe geraak je er? Hoelang duurt de reis? Dat zijn allemaal vragen die je jezelf vooraf moet stellen. Plan je reis op tijd in, zodat je niet verrast wordt onderweg. Zorg ervoor dat je minstens 15 minuten op voorhand op je bestemming toekomt. Houd ook rekening met de spitsuren en files.

4. Laat alles vallen
Op tijd zijn betekent ook op tijd kunnen stoppen met andere dingen. Een mand met gewassen kleren strijken is geen probleem, zolang je nog genoeg tijd hebt. Stop op tijd met strijken. Is de mand niet leeg? Strijk die kleren dan later.

5. Zet een alarm
Word wakker door het gerinkel van je alarmklok en blijf wakker. Sta meteen op nadat je alarm is afgegaan, want indommelen zorgt ervoor dat je te laat komt. Je kan ook een tweede alarm zetten 10 minuten voor je vertrekt. Dan weet je dat je bijna moet vertrekken. Doe in die resterende tijd enkel het hoogstnodige.

6. Extra tijd
Als je een schema hebt gemaakt, zorg er dan voor dat je voldoende tijd vrijmaakt. Uiteindelijk kan er altijd iets mis lopen, waardoor je moet afwijken van je schema. Plan in totaal dus 15 minuten extra in zodat je bij een mogelijke vertraging nog steeds op tijd kan vertrekken.