Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo krijg je de kinderen 's ochtends sneller de deur uit

doorValérie Wautersop 21/08/2016

Het nieuwe schooljaar nadert met rasse schreden. Dat wil zeggen dat ook de drukke ochtendspits thuis weer op de planning staat. Met deze tips krijg je je kinderen 's ochtends snel de deur uit!

Bereid het ontbijt de avond op voorhand al voor

Dek de tafel, en bereid het ontbijt al voor waar dat kan. Een goeie tip is om de kinderen 's ochtends een kommetje havermout voor te schotelen: gezond én je kan het perfect de avond op voorhand al klaarmaken en in de ijskast zetten.

Leg ook alle kleren op voorhand al klaar

Elke outfit de avond op voorhand klaarleggen bespaart je heel wat kopzorgen in de ochtend. Denk er ook aan je eigen outfit al op voorhand klaar te leggen. Wie wat oudere kinderen heeft kan ook een fotos nemen van geschikte kledingcombinaties en die langs de binnenkant van de kleerkast plakken. Zo kan je kind 's ochtends zelf zijn of haar outfit bij elkaar zoeken op basis van de foto.

Laat de kinderen 's avonds hun boekentas maken

Zorg ervoor dat alle boekentassen 's avonds voor het slapengaan klaarstaan aan de voordeur of garagedeur. Hetzelfde geldt voor sporttasen of dingen die meemoeten voor een naschoolse hobby. Het bespaart jou en je kinderen heel wat stress in de ochtend.

Leg een tasje voor noodgevallen in de wagen

Haarelastiekjes, een haarborstel, een droge koek, vochtige doekjes, papieren zakdoeken en zonnecrème komen vaak van pas en kunnen zelfs zonder te kijken makkelijk doorgegeven worden naar je kinderen op de achterbank.

Ga op tijd naar bed

Hoe groot de verleiding ook is om rond middernacht nog 'snel' even Facebook te checken, het is een gewoonte die je beter afleert. Wie lang opblijft kan immers moeilijker weerstaan aan de verleiding om 's ochtends op de snooze-knop te drukken, waardoor de ochtendspits in het honderd loopt.