Zo hou je de kerstboom kindvriendelijk

doorValérie Wautersop 05/12/2016

Nu de Sint bijna het land weer uit is wordt het stilaan tijd om te beginnen denken aan het opzetten van de kerstboom. Met kleine kinderen in huis is dat echter niet altijd even evident. Met deze tips maak je je kerstboom alvast wat kindvriendelijker voor de kleine koters.

1. Zorg voor een stevige pot
Of je nu kinderen of huisdieren in huis hebt: zorg er steeds voor dat je boom in een stevige pot staat. Hierdoor verklein je de kans aanzienlijk dat je boom omvalt.

2. Overweeg om een plastic boom te kopen
Heb je een kruipend peutertje in huis dat alles wat hij of zij tegenkomt rechtstreeks in de mond steekt? Overweeg het dan om een plastic kerstboom te kopen. Zo vermijd je dat je je kind plots met een mond boordevol dennenaalden aantreft.

3. Vermijd spuitsneeuw
Spuitsneeuw eten kan gevaarlijk zijn. Vermijd het spul dus liever tot je kinderen in de lagere school zitten.

4. Leg de glazen kerstballen ergens anders
Versier je boom best met onbreekbare plastic ballen. Dat wil echter niet zeggen dat je die prachtige glazen exemplaren dit jaar ergens in een doos moet achterlaten. Stal ze bijvoorbeeld op een kast of op tafel uit in een mooie grote vaas.

5. Opgepast met de kerstlichtjes
Hang de kerstlichtjes niet te laag in de boom. De grijpgrage handjes van je baby of peuter geven het snoer maar al te graag een flinke ruk, waardoor je de kans loopt dat de rest van de boom volgt.