Zo ruim je die kerstversiering weer netjes op

doorValérie Wautersop 02/01/2021

De feestdagen zijn helaas alweer achter de rug. Hoog tijd dus om de kerstversiering voor een jaartje terug op te bergen. Maar hoe pak je dat het best aan? Tina Favache, opruimcoach bij www.quali-time.be weet raad.

- Bekijk voor je de kerstversiering weer begint op te ruimen alles wat nog in de dozen zit (met andere woorden: hetgene je deze kerstperiode niet hebt gebruikt). Je kan ervan uitgaan dat je dit nooit meer zal gebruiken, dus dit kan weg.

- Werk voor het stockeren van decoratie best in doorzichtige boxen. Zo zie je in 1 oogopslag wat in de box zit. Met een label op is het helemaal af.

- De lichtjesslinger is elk jaar een hels werk om uit elkaar te halen. Rol deze dus bij het opbergen op een oude kapstok. Begin en uiteinde laat je vrij. Geen gedoe volgende kerstperiode.

- Kerstballen zijn soms zeer fragiel dus je kan ze best wegbergen in eierdoosjes. De minder breekbare kan je naast elkaar in een doos stockeren door elke kerstbal in een individueel cupcake-papiertje te leggen (zo schuren ze niet tegen elkaar).

- Voor mensen die werken met 2 tinten versiering : stockeer per kleur, dit geeft je een duidelijk overzicht van wat je hebt en wat je nog kan /wil bijkopen voor volgend jaar.