Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo stop je met jezelf te vergelijken met anderen

doorValérie Wautersop 17/01/2017

Denken dat het gras groener is op een ander: we maken ons er allemaal ongetwijfeld weleens schuldig aan. Jammer genoeg zorgt dit er vaak voor dat we ons ongelukkig voelen met wat we hebben, of vaak denken dat we niet goed genoeg zijn. Met deze tips stop jij makkelijk met het jezelf vergelijken met een ander.

1. Wees je bewust van je gedrag
Je gewoonweg al bewust worden van het feit dat je jezelf met een ander aan het vergelijken bent kan al wonderen doen voor je instelling. Je wordt je ervan bewust hoe je tegen jezelf praat, en dat je daar waarschijnlijk niet gelukkiger van wordt.

2. Leer weer van jezelf te houden
We vergelijken onszelf vaak met anderen wanneer we niet goed meer weten wie we zijn en waar we heen willen met ons leven. Leer weer van jezelf te houden, en zoek uit waarvoor jij wil staan in dit leven. Op die manier wordt het meteen een stuk makkelijk om dat zinloos vergelijken te stoppen.

3. Weet dat je altijd een keuze hebt
Wanneer je iemand een groot succes ziet behalen is het makkelijk om een vonkje jaloezie te voelen. Weet echter dat die persoon heel wat keuzes gemaakt heeft die hem of haar op dat punt brachten. Laat je eigen onzekerheden je dus niet beletten om ook de keuzes te maken die jou tot het punt kunnen brengen dat je wil bereiken.

4. Vier dat je uniek bent
Wees blij dat je een uniek persoon bent zoals er maar eentje rondloopt op deze wereld. Iedereen bewandelt zijn eigen pad. Bewandel het jouwe en blijf niet langer in de schaduw van een ander trippelen.

5. Niet perfect is ook oké
Het mag dan wel lijken alsof een ander het allemaal netjes voor elkaar heeft, maar vaak is dat niet het geval. Vallen en daarna weer opstaan is da manier waarop je het uiteindelijk zult maken in het leven. Je hoeft niet altijd perfect te zijn om gelukkig te zijn.

6. Wees oprecht blij voor een ander
Wanneer je oprecht blij bent wanneer een vriend(in), familielid of collega iets belangrijks verwezenlijkt zal dat automatisch ook een impact hebben op je eigen gemoedstoestand. Jaloezie en afgunst werken negatief op je zelfbeeld en je humeur, terwijl oprechte blijdschap een positief effect heeft.