Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo verwijder je alle zomerse vlekken

doorValérie Wautersop 24/07/2016, laatst bijgewerkt op 24/07/2016

Picknicken in het park, gezellig barbecueën met vrienden, ... Tijdens de zomermaanden gaat het er gezellig aan toe, maar net daardoor letten we vaak minder goed op en morsen al gauw wat voedsel op onze kleren. Wij maken het je makkelijk, en zochten al voor jou uit hoe je alle zomervlekken weer makkelijk uit je kleding krijgt.

Avocado: verwijder alle achtergebleven groene stukjes en spoel je kledingstuk vervolgens af onder koud water. Wrijf de vlek in met (transparant) afwasmiddel alvorens je het kledingstuk in de wasmachine gooit.

Zweet: Wrijf de zweetvlek in met citroensap voor je je T-shirt of blouse in de was gooit.

Aardbeien: Maak een sopje met een water (een halve liter), azijn (een soeplepel) en vloeibaar wasmiddel (een halve theelepel). Laat dertig minuten weken en was je kledingstuk vervolgens zoals je dat anders zou doen.

Gras: Normaalgezien verdwijnen grasvlekken uit zichzelf tijdens het wassen. Je kan er natuurlijk ook eerst een vlekkenverwijderaar op aanbrengen, en het kledingstuk vervolgens in de machine gooien.

Rosé: Dep de vlek met een velletje keukenrol en bestrooi vervolgens met zout om het vocht te absorberen. Spoel daarna je kledingstuk uit in heet water en doe het daarna in de was.

Ijs: Neem een proper doekje met koud water, en verwijder zo het merendeel van de ijsvlek. Spuit vervolgens vlekkenverwijderaar op de vlek, laat even intrekken en doe je kledingstuk daarna in de wasmachine.

Tomaten: Spoel met koud water en dep vervolgens de vlek met een spons en azijn om zo de rode kleur te verwijderen. Blijft er toch nog kleur achter, dan kan je vlekkenverwijderaar gebruiken vooraleer je je kledingstuk in de wasmachine doet.