Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

"Zorg dat je niet overprikkeld raakt": jouw horoscoop voor deze week

doorEsther van Heerebeek-Spijkersop 26/12/2022

Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.

Ram 21-3 t/m 21-4

Algemeen Loop jezelf niet voorbij, Ram.

Relaties Je hebt deze week veel afspraken in je agenda staan, zowel zakelijk als privé. Gelukkig beschik je over voldoende energie met planeet Jupiter aan je zijde, anders zou het iets te veel van het goede worden. Toch is het aan te raden jezelf niet voorbij te lopen. 

Gezondheid Je hebt zin in de jaarwisseling en alle bijeenkomsten die deze week gepland staan. Daarin schuilt het gevaar, je eist te veel van je energielevel. Wil je ook nog een beetje genieten, dan is het goed om af en toe je rust te pakken. 

Carrière Heb je geen verlof deze week, dan weet je op je werk de boel prima draaiende te houden. Zelfs wanneer je werk van vrije collega’s moet overnemen. Planeet Jupiter houd je gemotiveerd. 

Geld Je hebt geld om te spenderen dus op dit vlak kom je nu niets tekort. 

Stier 22-4 t/m 21-5

Algemeen Je krijgt wellicht met teleurstellingen te maken, Stier. 

Relaties Deze laatste week van het jaar ziet er helaas niet al te rooskleurig voor je uit, Stier. Grillige planeet Uranus blijft zijn staart roeren en dit kan teleurstellingen opleveren binnen je relatie, familie of vriendenkring. Een troost is misschien wel, dat er het een en ander duidelijk wordt.  

Gezondheid Fysiek gaat het prima met je, het zijn je stemmingen die je deze week parten spelen. Soms ben je boos, dan weer verdrietig en dan opnieuw happy. Het is belangrijk dat je je emoties niet wegduwt en ze er laat zijn. Des te sneller ben je weer je stabiele zelf.  

Carrière Ook op je werk verloopt niet alles naar wens. Het zou beter zijn voor jou om deze week vrij te zijn! Is dat niet mogelijk, dan is het belangrijk dat je rustig blijft. 

Geld Op dit vlak is het vrij stabiel deze week. Je hebt een prima zicht op je financiën, waardoor je niets verkeerds doet.  

Tweelingen 22-5 t/m 21-6

Algemeen Het wordt deze week genieten, Tweelingen! 

Relaties Je ontmoet deze week veel mensen, zowel bekenden als onbekenden en dat is supertof. Je vindt het als Tweelingen heerlijk om nieuwe mensen te leren kennen en een gezellig gesprek aan te knopen. Je komt dus volledig aan je trekken!

Gezondheid Planeet Jupiter zorgt voor een hoog energielevel en een optimistische stemming. Terwijl anderen misschien nostalgisch terugkijken op het afgelopen jaar, kijk jij al reikhalzend uit naar het nieuwe jaar. Dit maakt je happy.  

Carrière Ben je nog aan het werk, dan wil je zoveel mogelijk werk afmaken. Je vindt het fijn om in 2023 met een schone lei te beginnen. Dat is een prima streven, zolang je daarin niet gaat overdrijven. 

Geld Geld uitgeven doe je nu gemakkelijk en graag. Check van tevoren wel even je banksaldo, zodat je niet onnodig in de problemen komt. 

Kreeft 22-6 t/m 23-7

Algemeen Spring eens uit de band, Kreeft! 

Relaties Een dwarsliggende planeet Jupiter houd je het liefst binnen je comfortzone, Kreeft. Dit doet je seksleven absoluut geen goed. Durf de sleur eens te doorbreken en bijvoorbeeld te experimenteren. Daar knappen jij en je lief volledig van op.  

Gezondheid Kom in beweging deze week, Kreeft. Dat helpt je om de energie weer door je lijf te laten stromen en je enthousiast en gemotiveerd te maken. Je hebt hier zelf invloed op, dus doe er vooral iets mee. 

Carrière Je mag op je werk eens iets minder bescheiden zijn. Je staat voor iedereen klaar en doet veel werk in een korte tijd. Dat is bewonderenswaardig! Krijg je een compliment, ontvang deze dan met open armen.  

Geld Ook wat geld uitgeven betreft, mag je best eens uit de band springen. Gun jezelf een keer iets tofs. 

Leeuw 24-7 t/m 23-8

Algemeen Een relaxte laatste week van het jaar.

Relaties Je krijgt deze week de tijd om iets gezelligs met je lief te ondernemen. Of je nu verlof hebt of niet, er zijn absoluut mogelijkheden. Heb je in een afspraak geen zin, zeg deze dan gerust af, dat mag best een keer wanneer het je goed doet.  

Gezondheid Je krijgt deze week de tijd om af te schakelen en het jaar 2022 af te ronden. Neem die tijd, het helpt je om fris en fruitig aan het nieuwe jaar te beginnen. Slaap dus lekker uit of doe een middag helemaal niets. 

Carrière Of je nu aan het werk bent of niet, het ziet er relaxt voor je uit. Er gebeuren geen gekke dingen meer, waardoor je je nog flink moet inzetten. Zeker na donderdag wordt het rustig, wanneer planeet Mercurius retrograde gaat lopen.  

Geld Heb je nog iets extra’s te besteden, verwen jezelf daar dan mee. Geniet zoveel mogelijk deze week.  

Maagd 24-8 t/m 22-9

Algemeen Er kunnen deze week relatie issues zijn, Maagd

Relaties Heb je verlof en je lief ook, dan kunnen er wel eens irritaties rijzen deze week. Vooral wanneer je de ruimte voor jezelf niet neemt die je nu zo hard nodig hebt. Volg deze week je gevoel in wat je het beste wel of niet kunt zeggen. 

Gezondheid Je hebt deze week echt tijd voor jezelf nodig, Maagd. Zeker wanneer je het de laatste tijd druk hebt gehad of ziek bent geweest. Je kunt nu niet veel hebben, dus gun jezelf me-time en heel veel slaap.

Carrière Ben je nog aan het werk, dan is je dat eigenlijk te veel. Veel liever ben je vrij. Het kan een struggle zijn om de dagen door te komen, zorg dus dat je in je vrije tijd op adem kunt komen.  

Geld Je mag jezelf best eens verwennen. Je hoeft niet altijd zo zuinig te zijn.  

Weegschaal 23-9 t/m 22-10

Algemeen Ben iets minder passief, Weegschaal. 

Relaties Wil je weer een stomend seksleven, dan is het belangrijk dat je zelf actie onderneemt! Met afwachten kom je namelijk niet ver. Dit geldt ook wanneer je single bent. Gaat je hart sneller kloppen, stap dan snel op hem af.  

Gezondheid Je wilt van alles en doet weinig. Dit maakt je weer somber. Doorbreek zelf deze vicieuze cirkel door in actie te komen en datgene te doen waar je echt zin in hebt. Dat is positief voor je energielevel en je humeur.  

Carrière Doordat planeet Jupiter niet echt meewerkt deze week, kan het behoorlijk saai zijn op je werk. Maak het toffer voor jezelf door gesprekken aan te knopen met klanten, patiënten of collega’s. 

Geld Uit verveling ga je wellicht (online) shoppen. Let hiervoor op, zeker wanneer je banksaldo dit niet toelaat.  

Schorpioen 23-10 t/m 22-11

Algemeen Je kunt zeer nostalgisch zijn deze week, Schorpioen. 

Relaties Je kijkt deze week graag terug op het afgelopen jaar met je lief, vrienden of familie. Dit kan je behoorlijk nostalgisch maken of juist in een sombere stemming brengen. Let hiervoor op, het verleden is geweest, daar kun je niets meer aan veranderen.  

Gezondheid Blijf niet in het verleden hangen of in vragen zoals, ja maar of wat als. Daardoor breng je jezelf in een mineure stemming. Richt je blik liever naar de toekomst en onderzoek waar je in 2023 voor zou willen gaan. 

Carrière Je job is een goede afleiding deze week. Het komt dus prima uit wanneer je aan het werk bent. Heb je verlof, dan is de kans groot dat je je gaat vervelen. Zorg dan voor een positieve afleiding.  

Geld Op dit vlak is het een beetje opletten geblazen. Overdrijf gewoon niet, dan komt het wel goed.  

Boogschutter 23-11 t/m 22-12

Algemeen Je kunt wat minder fit zijn, Boogschutter. 

Relaties Wanneer je de laatste tijd te veel hooi op je vork hebt genomen, kun je nu minder fit zijn. Dat gooit roet in het eten wat betreft Oud & Nieuw plannen. Doe het daarom rustiger aan, dan ben je voor die tijd weer opgeknapt. 

Gezondheid Merk je dat je ziek wordt, werk dan zo snel mogelijk aan je weerstand. Ga op tijd naar bed, neem je rust en eet zo gezond en gevarieerd mogelijk. Alle beetjes helpen, het zou jammer zijn wanneer je tijdens de jaarwisseling niet fit bent. 

Carrière Wanneer je aan het werk bent, valt het je best zwaar. Je bent voor je gevoel echt toe aan verlof. Is dat niet mogelijk, doe dan wat je kunt, ga niet over je grenzen heen. 

Geld Op dit vlak verloopt de week helaas niet zo positief. Het is soms echt ieder dubbeltje omdraaien. 

Steenbok 23-12 t/m 20-1

Algemeen Zorg deze week goed voor jezelf, Steenbok. 

Relaties Planeet Jupiter ligt dwars en vanaf donderdag gaat planeet Mercurius retrograde lopen die in jouw teken staat. Dat maakt van jou een saaie huisgenoot. Je hebt nergens zin in en je stemming is niet bepaald positief. 

Gezondheid De kans is groot dat je de laatste tijd te veel van jezelf gevergd hebt en dat eist nu zijn tol. Het is echt belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt, door het rustig aan te doen en tijd voor jezelf te nemen. 

Carrière Probeer je job wat meer los te laten, want daar zit een groot deel van het probleem. Je voelt je voor alles verantwoordelijk, waardoor je het zwaarder maakt dan nodig. Relativeer meer.  

Geld Geniet eens van je verdiende geld. Dat helpt je positief te worden deze week. 

Waterman 21-1 t/m 18-2

Algemeen Vind de juiste balans, Waterman.

Relaties Je bent deze week druk in de weer, Waterman. Wellicht bereid je een feestje voor, vanwege Oud & Nieuw of ben je nog druk aan het werk. Dit gaat ten koste van je lief of je gezin en kan de sfeer soms gespannen maken. Probeer hier een goede balans in te vinden. 

Gezondheid Verg niet te veel van jezelf, ook al geeft planeet Jupiter je voldoende energie. Ook jij hebt een limiet. Wissel inspanning af met ontspanning, dan blijf je prima in balans. Zoek daarbij regelmatig de buitenlucht op. 

Carrière Je hoeft het werk van collega’s niet volledig op je te nemen wanneer ze vrij of ziek zijn! Dit is niet nodig en je doet jezelf hier tekort mee. Doe je ding en laat na je werk alles los. Ontspan en geniet. 

Geld Je gaat verstandig met je budget om en dat is prettig. Dan kom je niet snel in de problemen.  

Vissen 19-2 t/m 20-3

Algemeen Zorg dat je niet overprikkeld raakt, Vissen. 

Relaties Wanneer je deze week vaak onder de mensen bent, kun je daar uitgeput door raken. Je voelt de sfeer goed aan en je pikt soms onbedoeld de energie van anderen op. Bescherm je daar tegen, door tijd voor jezelf in te bouwen. 

Gezondheid Zolang je op tijd rust pakt en af en toe alleen bent, blijf je wel in balans. Negeer je de signalen van je lichaam, dan krijg je daar last van. Ben dus verstandig en houd rekening met jezelf. 

Carrière Wanneer je nog aan het werk bent, kan het druk en chaotisch worden. Dat is iets om rekening mee te houden en je op voor te bereiden. Laat ook werk liggen tot volgend jaar.  

Geld Ben ook verstandig met je geld. Geef gerust iets uit maar overdrijf hierin niet.