3 manieren om je relatie sterker te maken in december

doorNele Annemansop 19/12/2019

It’s the most wonderful time of the year … maar helaas ook de drukste van het jaar. Als je voortdurend naar allerlei feestjes moet, op het laatste moment nog op zoek gaat naar cadeaus en probeert om negen familieleden te ontvangen met een uitgebreid kerstmenu, vergeet je weleens dat je partner hier nog ook ergens rondloopt. Hier zijn drie manieren zodat je je niet alleen met je familie, maar ook met je partner verbonden voelt tijdens de kerstperiode.

1. Maak samen een boodschappenlijst voor de cadeautjes
Van je tante en schoonmama tot je vrienden en collega’s: allemaal verwachten ze aan het einde van het jaar een cadeautje. Maar als je even samen met je partner samenzit, kan je de krachten bundelen. Maak een Excelbestandje met alle namen (of doe het ouderwets op papier) en schrijf erop wat jullie voor wie gaan kopen. Dat werkt veel makkelijker én je kan de taken opsplitsen. Laat de ene bijvoorbeeld voor de online cadeautjes zorgen en de andere voor die uit de winkel. Efficiënt én je werkt aan je relatie: win-win!

2. Doe wat jullie graag doen (en zeg nee tegen andere verplichtingen)
Houden jullie ervan om gezellig onder een dekentje te luisteren naar Charlie Brown zijn kerstalbum terwijl de glühwein op het fornuis suddert? Of gaan jullie op kerstavond liever uiteten naar jullie favoriete Indische restaurant? Wat het ook is, doe het gewoon en durf eens nee te zeggen tegen een andere opgelegde verplichting.

3. Plan een avond niksen in
De kerstperiode zou een tijd van samenzijn moeten zijn, maar vaak krijgt je one-and-only dan net de minste aandacht. Blokkeer daarom nu al een avond voor jullie twee waarop jullie gewoon samen met z’n tweetjes voor tv hangen en helemaal niets doen … behalve misschien een beetje Netflix kijken. Het geeft jullie de kans om even te ontspannen en jullie band opnieuw sterker te maken.

Wil je je band nog versterken? Hier ontdek je wat sterke koppels elke maand doen om nog closer te worden.