3 tips om jezelf niet te verliezen in een relatie

doorValérie Wautersop 21/09/2019

Je relatie is ongetwijfeld één van de belangrijkste aspecten van je leven. In die mate zelfs dat je jezelf er al snel in kan verliezen. Tijd doorbrengen met je geliefde is immers veel leuker dan gaan sporten of  een bezoekje brengen aan je familie. Deze 3 tips zorgen ervoor dat je je liefdesleven én je eigenheid in balans houdt. 

1. Plan quality time met vrienden en familie

Een avond bankhangen met je geliefde vraagt minder moeite dan jezelf opdirken voor een avondje op restaurant met vrienden. Om te vermijden dat je last minute plannen met vrienden consequent weigert is het aan jou om op voorhand enkele afspraken met hen vast te leggen. Je hoeft daarom niet  altijd op restaurant te gaan, ook een avondje bij je thuis of een koffiedate met vrienden is altijd een goed idee. Door op voorhand afspraken vast te leggen kan je ze ook inplannen in je agenda en zorg je ervoor dat je een close band onderhoudt met je beste vrienden. 

2. Maak tijd voor je eigen hobby’s

Jezelf niet verliezen in je relatie wil ook zeggen dat je tijd moet blijven maken voor je eigen hobby’s. Of dat nu naaien, lezen of sporten is: plan een moment (of meerdere) per week in voor jezelf, en focus op wat jij leuk vindt. 

3. Breng tijd door weg van elkaar

24 uur op 24 uur en 7 dagen op 7 samen zijn is nefast voor je relatie. Maak er een punt van om op tijd en stond ook wat dingen zonder elkaar te doen. Let er ook op dat jullie tijdens jullie momenten apart niet constant aan het sms'en of appen zijn, want dan ga je aan het nut van die me-time voorbij.