Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

3 x romantiek in Parijs (+ WIN 2 Thalys-tickets!)

doorValérie Wautersop 01/02/2017

Parijs wordt niet voor niets de hoofdstad van de liefde genoemd. Deze drie romantische plekjes moet je samen met je geliefde aandoen bij een bezoek aan de lichtstad.

1. Le mur des je t'aime

In het hart van het populaire Montmartre district bevindt zich le mur des je t'aime. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een muur van 40 vierkante meter, bedekt in 612 tegels van geglazuurde lavasteen. Daarop staat de boodschap 'ik hou van jou' in maar liefst 311 verschillende talen vertaald. Bezoek deze plek met je geliefde om te ontdekken hoeveel verschillende manieren jullie kennen om jullie liefde voor elkaar onder woorden te brengen.

Le mur des je t'aime, butte Montmartre, place des Abbesses, square Jehan Rictus.

2. Hang een liefdesslotje op langs de Seine

De bekendste 'slotjesbruggen' de Pont des Arts en de Pont de L'archevêché in Parijs werden inmiddels ontdaan van hun ettelijke duidenden hangslotjes omdat de bruggen begonnen te kreunen onder het gewicht ervan. Dat wil echter niet zeggen dat jullie jullie eeuwige liefde niet meer kunnen vieren met het ophangen van een zogenaamde love lock. Op verschillende andere bruggen en hekken langs de Seine kan je nog wel een slotje kwijt.

3. Een romantische minicruise op de Seine

Ga samen met geliefde over de Seine varen in één van de vele bateaux mouches die Parijs rijk is. Geniet ondertussen van de prachtige impressies die je van de lichtstad krijgt. Wie wil boekt zijn boottrips samen met een diner voor een extra dosis romantiek.

Begint het bij jou al te kriebelen? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want speciaal voor Valentijn geven we 2 Thalys-tickets naar Parijs weg! Surf snel naar onze wedstrijdpagina en geef daar antwoord op de wedstrijdvraag. Wie weet mag jij binnenkort samen met je geliefde naar de stad van de liefde.