4 dingen die je deze maand tegen je partner zou moeten zeggen

doorSophie Vereyckenop 10/02/2018

Valentijn is overal. Van romantische straatverlichting tot een overvloed aan parfumreclames. Maar wat als jullie de feestdag liever overslaan? Of - kan ook gebeuren - als je het liever budgetproof houdt? Met deze tips geef je je partner ook een cadeau van formaat, zonder dat je zelf een cent moet uitgeven.

Geen boeket rode rozen of nieuwe sokken die op kunnen tegen de kleine alledaagse dingen waarmee jullie laten zien dat jullie van elkaar houden. De toiletbril telkens naar beneden doen bijvoorbeeld, of de kattenbak proper maken terwijl het eigenlijk aan de ander was. Of simpelweg: één van deze dingen zeggen tegen je partner. Wedden dat de vonken er weer afvliegen?

'Ik kan niet wachten tot het mooi weer is, dan kunnen we ...'

... vul aan naar keuze. Een fietstocht maken, bijvoorbeeld. Of een avondwandeling. Of een terrasje doen. Alles is mogelijk, zolang jullie maar samen een datum prikken en iets leuks plannen. Het geeft jullie iets om over te dagdromen én meteen een concreet moment om samen naar uit te kijken.

'Hé, heb je zin om vanavond naar ... te kijken?'

Eerlijk is eerlijk, de kans dat jij al de hele dag in spanning zit omwille van een voetbalmatch of leuke comedy show is klein. Maar dat wil niet zeggen dat het niet leuk kan zijn om jullie samen op de bank te nestelen en televisie te kijken. Bovendien is vindt je partner het ongetwijfeld extra attent dat je weet waar hij/zij van houdt. En wie weet moedigt het hem of haar wel aan om in de toekomst hetzelfde te doen. Kunnen jullie gezellig samen voor de zoveelste keer 'Friends' bingewatchen.

'Geen zorgen, ik doe dat wel'

Moet de pmd-zak buiten vanavond? Of willen jullie al lang naar die nieuwe Italiaan op de hoek maar komt het er maar niet van? Maak je handen vuil (letterlijk, in het pmd-geval) en ga er zelf achteraan. Hoe klein ook, wedden dat je partner jouw attente handeling enorm apprecieert? Zeker als dat betekent dat ze het zelf niet meer hoeven doen.

'Dankjewel'

Het is zo eenvoudig, logisch zelfs. En toch bedanken we onze wederhelft veel te weinig voor gedane moeite. Of het nu is omdat ze de stofzuiger wisten staan, of omdat ze na een lange werkdag een heerlijk warm bad voor jou laten vollopen: af en toe dankjewel zeggen wanneer je vriend(in) iets voor jou doet, komt jullie relatie ongetwijfeld alleen maar ten goede. Maak er dan ook een gewoonte van!