4 dingen die je elke dag met je partner zou moeten doen

doorNele Annemansop 31/10/2019

Druk, dat moet zowat hét woord zijn hoe we ons dagelijks leven omschrijven. Helaas lijdt onze relatie vaak als eerste onder ons hectische leventje. Maar dat betekent niet dat je je meteen gewonnen moet geven aan je drukke schema. Als je deze vier dingen elke dag doet, hou je je relatie niet alleen sterk maar wordt ze ook je favoriete en meest liefdevolle toevluchtsoord, ongeacht welke stressvolle situatie zich voordoet.

1. Eet minstens een keer per dag samen
Bijna elke relatie-expert pleit ervoor om meer tijd door te brengen met je partner, al is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan met totaal verschillende agenda’s. De oplossing? Probeer om minstens een maaltijd per dag samen te eten. Daardoor deel je toch zeker een positieve ervaring per dag en kan je even van de dagelijkse beslommeringen ontsnappen en genieten van elkaars gezelschap.

2. Blijf in contact
In contact blijven als je niet bij elkaar bent, is essentieel voor een goede, sterke relatie. En het kost ook niet veel moeite. Een kort telefoontje of berichtje om te vragen hoe het met je partner gaat, is vaak al voldoende om tonen dat je aan de ander denkt. En zelfs als je niet meteen reactie krijgt, of je stuurt maar een simpel hartje, is het het gebaar dat telt.

3. Kus
Zonder fysieke intimiteit verandert een relatie al snel in een vriendschap. Daarom is het belangrijk om je partner af en toe eens aan te raken of een stevige knuffel of kus te geven. Je hoeft heus niet elke dag tussen de lakens te kruipen, een kus per dag doet al wonderen om je fysieke verbondenheid even sterk te houden als je emotionele.

4. Lach
Zelfs al schuilt er geen stand-upcomedian in jou of je partner, iedereen doet graag al eens gek. Lachen is immers hét beste medicijn tegen dagdagelijkse stress. Zoek iets dat je allebei aan het lachen brengt: een inside joke, een grappige dansbeweging, een citaat uit je favoriete tv-serie … alles is goed zolang jullie er plezier aan beleven en het jullie dichter bij elkaar brengt.

Hier ontdek je vijf dingen die je elke dag tegen je partner moet zeggen.