Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

5 manieren om meer van jezelf te houden

doorNele Annemansop 11/11/2016, laatst bijgewerkt op 09/11/2016

Vandaag vieren we nationale vrouwendag. Toch houden wij vrouwen vaak meer van de mensen rondom ons dan van onszelf. Daarom geven we je graag vijf tips om meer van jullie fantastische zelf te houden. En niet alleen vandaag, maar alle dagen.

1. Zeg lieve woorden tegen jezelf
Denk aan de liefdevolle woorden die je zegt tegen je partner en zeg ze eens tegen jezelf. Zodra er negatieve gedachten over jezelf door je hoofd spoken, probeer ze dan om te zetten in lieve en mooie gedachten.

2. Luister naar jezelf
Luister meer naar wat je lichaam je vertelt. Wil je lichaam beweging? Maak dan een deugddoende wandeling in het nabijgelegen bos of sport erop los in je sportschool. Is je lichaam moe? Neem dan een powernap of ga eens vroeg naar bed. Heb je hulp nodig? Vraag er dan om.

3. Vergeef jezelf voor je fouten
Anderen vergeven je als je een fout maakt. Ze weten dat je niet perfect bent en zijn bereid je nog een kans te geven. En als ze dat niet doen, moet je misschien eens nadenken of ze nog in jouw leven passen. Daarom moet je ook jezelf kunnen vergeven als je een fout maakt. Want we zijn allemaal mensen en we maken allemaal fouten, elke dag. Als je het verpest, is dat prima. Het is oké, echt. Raap je moed bij elkaar, schud het van je af en laat je fouten rusten het verleden.

4. Wees niet te streng voor jezelf
Je bent niet perfect, maar niemand is dat. Je hoeft ook niet elke dag uit te blinken of heel de dag gelukkig te zijn. Wees bereid om je onvolmaaktheden te omarmen, vergeef jezelf voor slechte dagen en stel jezelf geen te hoge normen. Het is normaal om je af en toe eens slecht te voelen.

5. Bescherm jezelf
Omring jezelf alleen met vrienden en familie die je steunen en liefde geven. Jezelf beschermen betekent ook om nee te leren zeggen als het nodig is.