Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

5 tips om je seksleven een boost te geven

doorMaurane Vallezop 24/05/2017

15 jaar geleden bracht journaliste Ilse Nackaerts het boek ‘Spannende seks: van aardbei tot zweepje’ uit. Nu brengt ze een vervolg uit, dat ze zelf een écht pretalfabet noemt. Met 700 tips die je seksleven een flinke boost kunnen geven, wil ze meer vuur in de slaapkamer brengen. Speciaal voor de Goed Gevoel-lezers, selecteerde de schrijfster haar vijf favoriete tips.

Pexels

Iedereen kan aan de slag met het boek van Ilse, al geeft de schrijfster zelf mee dat haar boek vooral bedoeld is voor mensen die zich goed in hun vel voelen, hun partner graag zien en eens iets nieuws willen proberen. 'Je moet het boek zien als een soort receptenboek', aldus Ilse. 'Elke dag hetzelfde gerechtje word je na verloop van tijd beu, maar wanneer je experimenteert met kruiden en smaken kan het plots iets helemaal anders worden. Zo gaat dat ook tussen de lakens. Dit boek helpt je om eens iets nieuws te proberen. Je vindt er vast en zeker wel enkele tips die passen bij jouw relatie.'

1. Aroma
Volgens Ilse wordt het effect van geuren op ons seksleven vaak onderschat. Toch kunnen geuren voor opwindende ervaringen zorgen, zeker als die worden gecombineerd met aangename aanrakingen. Elke geur heeft zijn eigen, specifieke effecten. Zo geeft Ylangylang bijvoorbeeld een opgewekt gevoel, terwijl zoete jasmijn zinnenprikkelend werkt.

2. B6
Vitamine B6 staat bekend als een sterke lustopwekker. Eet dus regelmatig voedsel dat veel B6 bevat, zoals aardappelen, bananen, volkorenbrood en -pasta, noten en vis.

3. Blinddoek
Sommige koppels houden ervan om hun partner te blinddoeken of zelf geblinddoekt te worden tijdens seksspelletjes. Sommige mensen trekken zelfs verschillende outfits aan, waardoor de geblinddoekte partner het gevoel krijgt dat hij of zij seks heeft met verschillende personen.

4. Massage
Masseer elkaars hoofd, nek, rug en schouders zo vaak mogelijk tijdens periodes met veel stress. Het maakt de sfeer tussen jullie bijzonder intiem en verlicht binnen een paar minuten spanningspijn. Vraag gewoon of je partner je wil masseren. Je liefste zal dan zijn of haar uiterste best doen om je zo lief mogelijk te behandelen. Je zult zien: na een kwartier kun je de wereld weer aan.

5. Sexercise
Tijdens het vrijen kun je bepaalde oefeningen uitvoeren om je lichaam in topvorm te houden. Dat is vooral ideaal voor mensen die geen tijd hebben om aan sport te doen. Sommige mannen trainen hun armspieren door tijdens de missionarispositie push-ups te doen. Andere mannen en vrouwen houden hun bilspieren zo strak mogelijk gespannen, om hun billen mooi in vorm te houden. Het geven van een blowjob zou dan weer goed zijn om er jong te blijven uitzien; door de zuigende bewegingen zouden de spieren in het gezicht op een efficiënte manier worden getraind.

Tips
Deze tips zijn slechts enkele uit het hele alfabet van Ilse, maar ze kunnen zeker een inspiratiebron vormen om eens iets nieuws te proberen in de slaapkamer. Valt een bepaalde tip niet in de smaak, of lukt het niet? Geen probleem, want hoogstwaarschijnlijk hebben jullie dan toch eens goed kunnen lachen. Bovendien maken gekke sekstips hetgene er tussen de lakens gebeurt vaak makkelijker bespreekbaar. En praten met je partner, dat blijft het voornaamste in je relatie.

Spannende Seks van Ilse Nackaerts ligt nu in de winkel. Adviesprijs: €19,99. 200 blz, uitgeverij Van Halewijck