Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

9 vragen die de band met je partner nog sterker maken

doorNele Annemansop 25/08/2020

Zijn ‘Hoe was jouw dag?’, ‘Was het druk op je werk?’, ‘Zijn die rekeningen al betaald?’ en ‘Waar is de pyjama van onze jongste telg?’ de enige vragen die je nog stelt aan je partner? Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Deze negen vragen versterken niet alleen jullie relatie, maar leveren ook heel wat nieuwe gespreksstof op.

Als je al jaar en dag samenleeft, kan het lijken alsof je geen vragen meer hebt voor je partner. Toch zijn diepe gesprekken de sleutel tot een gelukkige langdurige relatie volgens relatie-experte Terri Orbuch. Maar hoe begin je eraan? Niet met het overlopen van je ochtendrush, praten over al je to-do’s of het opvoeden van je kinderen. Stel in plaats daarvan vragen die je vroeger stelde, toen jullie elkaar net ontmoetten. Denk: minder over werk en kinderen, meer over hoop en dromen. Dus voordat je je toevlucht neemt tot de typische ‘Hoe was je dag?’-vraag, probeer deze negen vragen eens te stellen aan je partner.

1. 'Mocht je loterij winnen, waarnaar zou je dan reizen en waarom?'

2. 'Als je op dit moment kon kiezen, op welke plek ter wereld zou je dan het liefst zijn en wat zou je aan het doen zijn?'

3. 'Weet je nog wanneer we … (hier een sexy herinnering toevoegen)?'

4. 'Door wat voel je je meer of net minder verbonden met mij tijdens het vrijen?'

5. 'Als je een jaar lang een andere job zou kunnen doen, wat zou dat dan zijn?'

6. 'Wat bezorgde je deze week het meeste stress?'

7. 'Wat is je grootste doel voor de komende tien jaar?'

8. 'Wat is het ene ding waarvoor je herinnerd wil worden?'

9. 'Hoe gaat het met je?'