Byebye toxische relatie: 7 toxische datingtermen die je moet kennen

doorRedactieop 16/03/2022

In toxische relaties is de balans tussen geven en nemen structureel zoek. Wij geven je vandaag alvast 7 toxische datingtermen mee die je moet (her)kennen.

Icing: Een ijskoude manier om iemand aan het lijntje te houden: nu eens word je in de diepvriezer 'on hold' gezet, dan weer eruit gehaald om verder te daten.

Lovebombing: een ‘lovebomber’ overlaadt je met genegenheid, aandacht, complimenten ... Anders dan bij de klassieke romantiek gebruikt hij/zij het als manipulatietechniek om controle te krijgen over je gedrag en gedachten.

Pocketing: Een jammerlijke relatietrend waarbij een van de twee weigert om de relatie publiekelijk te maken én te erkennen.

Flashpanner: Iemand die verslaafd is aan het spannende, verliefde gevoel dat gepaard gaat met het begin van een nieuwe relatie, maar de moeilijke delen die volgen niet aankan.

Cookie-jarring: Letterlijk: koekjes in je trommel steken. Oftewel: je zorgt voor een plan B terwijl je met iemand aan het daten bent. Zo heb je een back-up indien het toch niet loopt zoals gewenst.

Microcheating: Een subtiele vorm van overspel, zonder lichamelijk of seksueel contact. Stiekem met een ander chatten op social media, een contact onder een andere naam bewaren in je telefoon ... het zijn kleine dingen die erop kunnen wij- zen dat je je emotioneel niet meer verbonden voelt met je partner.

Paperclipping: Je ex duikt af en toe op om je weer aan zijn/haar bestaan te herin- neren, zodat je nooit de kans krijgt om volledig over jullie breuk te raken.

Meer lezen over toxische liefdesrelaties, ongezonde familiepatronen, foute vrienden en gif op de werkvloer? Dat kan in ons aprilnummer, nu in de winkel!