Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Condoomstress? Zo omzeil je het

doorLynn Guillaumeop 09/03/2017

Geen seks zonder condoom, maar hoe zorg je ervoor dat de sfeer niet inzakt wanneer je de verpakking bovenhaalt? 4 tips van seksuologe Alexandra Hubin en uro-androloog Bo Coolsaet.

  • Sexy taalgebruik maakt meteen komaf met het ongemakkelijke gevoel. Met een zinnetje als 'ik verlang naar je' krijgt een condoom tevoorschijn halen plots een erotische lading. Ook opwindend en efficiënt: 'ik wil je', 'neem me'... Wedden dat je zelf ook nog iets kan verzinnen? Alles kan en alles mag, zolang het de temperatuur in de slaapkamer (of elders) maar doet stijgen.
  • Betrek het condoom bij het voorspel. In een ideaal scenario breng jij het condoom aan bij je partner terwijl je gul met complimentjes strooit.
  • Een condoom kan het zelfvertrouwen een boost geven - sommige mannen hebben de indruk dat hun penis groter is met een condoom om - én dankzij het glijmiddel verloopt de penetratie vlotter. Iedereen happy dus!
  • Besteed voldoende tijd aan het voorspel. Dat maakt het vanzelf minder lastig om bescherming boven te halen.
  • Maak het spannend! Een condoom met ribbels belooft extra prikkels en krijgt de allures van een seksspeeltje dat vuurwerk belooft. Het proberen waard.
DUO G-pleasure (€ 9,65 voor 12 stuks) Info: www.duosensation.be.