Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Daarom heb jij nooit zin in seks

doorNele Annemansop 29/04/2017, laatst bijgewerkt op 26/04/2017

Let’s face it: soms - hoeveel kaarsjes er ook branden of romantische deuntjes er uit je radio galmen - ben je gewoon niet in de stemming. En dat is helemaal normaal. Maar heb je al weken of maanden geen zin meer? Misschien ligt dat wel aan een van deze libidokillers.

1. Je bent afgeleid
Je hebt ein-de-lijk een uurtje gevonden om met je geliefde door te brengen, maar je brengt die tijd liever al scrollend door op je smartphone. We weten niet hoe het bij jullie zit, maar in onze trouwbeloften stond niet ‘In goede en kwade dagen, in ziekte en gezondheid, tot Facebook ons scheidt’. Schenk je aandacht dus liever aan je partner, en niet aan je status op sociale media.

2. Je huis ligt er rommelig bij
Niets zo slecht voor je sexy mood als een slaapkamer die bedolven wordt onder kleding, papieren en het speelgoed van je kinderen. Je hoeft de liefde heus niet in een steriele kamer te bedrijven, een omgeving die harmonieus en ordelijk oogt is meer dan voldoende.

3. Je bent onlangs bijgekomen
Gewichtsschommelingen kunnen je slecht doen voelen in je vel waardoor je niet meer geniet van seks. Probeer niet te streng te zijn voor jezelf en onthoud: je geliefde houdt van jou om wie je bent en om niet welk nummer er op de weegschaal prijkt.

4. Je sport niet genoeg
Als je je niet in vorm voelt, is je kleding gewillig uittrekken wel het laatste wat je wil doen. Daarom is het belangrijk om voldoende te bewegen. Door te sporten komt er namelijk endorfine vrij, waarvan is aangetoond dat het je seksuele verlangen verhoogt.

5. Je hebt last van stress
Stress is onvermijdelijk, maar als hij je leven gaat beheersen kan dat nefast zijn voor je seksleven. Tijdens het vrijen wil je namelijk vooral kwetsbaarheid, ontspanning en vrijheid ervaren, maar het is moeilijk om die dingen te voelen als je gestresseerd bent. Probeer je stress te verminderen door te mediteren, meer te bewegen of door de hetgene wat je stress bezorgt te elimineren.

6. Je hebt te hoge verwachtingen
Dat de stomende sekspartijen in films meestal niet zo heel erg realistisch zijn, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Stop dus ook met je vrijpartijen te vergelijken met die van Fifty Shades of Grey en focus je liever op je partner.

7. Er zijn spanningen in jullie relatie
Zelfs al maken zijn rondslingerende kleren je pisnijdig, probeer toch om er geen drama van te maken. Want spanning is dé nummer 1-boosdoener van je seksleven. Probeer jullie ergernissen dus op een rustige manier met elkaar te delen en voldoende te communiceren. Zelfs al lijkt het moeilijk om altijd open en eerlijk te zijn, het kan wel wonderen doen tussen de lakens.

8. Je bent depressief
Een depressie zuigt de energie uit je lijf, om nog maar te zwijgen over de negatieve effecten van antidepressiva op je libido. Als je denkt dat je medicatie invloed heeft op je sekslust, praat er dan over met je arts.

9. Kinderen
Je prachtige kinderen mogen dan wel het gevolg zijn van jullie liefdesspel, helaas kunnen ze ook het einde ervan betekenen. Veel ouders zijn namelijk bang om gehoord te worden door hun kinderen en weigeren om te vrijen als er kinderen in huis zijn. Eén goede raad: get over it, want ja: ouders hebben ook seks.