Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

De 5 grootste bedproblemen opgelost

doorValérie Wautersop 17/03/2020

Botert het niet meer tussen de lakens? Of kan de wekelijkse kost wel wat meer pikante kruiden gebruiken? Peper je seksleven dan met deze tips!

1. Je partner wil vaker seks dan jij
Het probleem: Het probleem bij een verschil in libido ligt niet enkel bij haar noch alleen bij hem. Te hoog of te laag bestaat niet. Het feit dat zij toevallig een koppel vormen, is op seksueel vlak een wat ongelukkige combinatie. Belangrijk is om er snel bij te zijn en het probleem aan te pakken vanaf de eerste signalen.
De oplossing: Als vrouw mag je niet over je grenzen gaan. Als je partner niet respecteert dat je eens niet wil vrijen, is hij jou niet waard. Een vrouw moet kunnen uitleggen dat ze nog wel heel graag vrijt met haar man, maar dat ze de frequentie gewoon niet aankan. Er is echter ook niets mis mee om eens iets voor elkaar te doen. Als je hoofd er echt niet naar staat, doe het dan niet. Maar het kan best dat je op een bepaald moment eigenlijk geen zin hebt om te vrijen, maar dat die zin nog wel kan komen. Dat is het moment waarop je hem een pleziertje kan doen. Je moet immers niet alleen vrijen als je allebei zin hebt, want dat kan soms lang duren. Je kan ook zin krijgen.

2. Het lukt niet om samen klaar te komen
Het probleem: Het is heel logisch dat man en vrouw quasi nooit samen klaarkomen: simultane orgasmes zijn namelijk zeldzaam. De meeste mannen hebben immers een orgasme tijdens de penetratie en de meeste vrouwen komen klaar bij stimulatie van de clitoris. Als je bekijkt hoe alle genitaliën ten opzichte van elkaar gelegen zijn, is dat strategisch nogal ongelukkig, en komt de clitorisch er gewoon niet aan te pas.
De oplossing: Als je jaren op elkaar bent ingespeeld, kan het heel soms lukken om tijdens de penetra- tie tot een simultaan orgasme te komen. In andere gevallen zou het enkel kunnen lukken met een helpende hand nu en dan. Belangrijk is dat je er geen must van maakt. Kom je een keer samen klaar: leuk! Is dat meestal niet het geval: ook goed. Blijf vooral genieten van elke vrijpartij.

3. Hij valt meteen in slaap na de seks
Het probleem: De man die meteen na een vrijpartij in slaap valt is een euvel waarmee wel meer koppels te kampen krijgen. Het is namelijk niet abnormaal dat de man erg moe is na een vrijpartij. Hij is vaak al snel ler opgewonden dan z’n partner, dus die boog moet letterlijk veel langer gespannen blijven staan eer hij tot ontlading mag komen.
De oplossing: Probeer allebei een keine toegeving te doen. Als vrouw moet je gewoon aanvaarden dat dat kan gebeuren. Bekijk het als een complimentje voor jezelf: het is door jou dat hij de hele tijd opgewon- den is geweest, waardoor hij nu zo moe is. De man kan proberen te vermijden dat hij in slaap valt. Nestel je dus niet comfortabel onder de lakens na het vrijen, maar ga bijvoorbeeld rechtop zitten. Of neem samen een verkwikkende douche.

4. Het vrijen met je partner is doodsaai geworden
Het probleem: Wanneer een koppel lang samen is durft de sleur al eens in de relatie te kruipen, en dat vertaalt zich ook naar de slaapkamer. Wanneer beide partners doen wat er van hen verwacht wordt, maar ook niets meer, kan het al snel saai worden tussen de lakens.
De oplossing: Probeer weer wat spanning in je seksleven te brengen door te variëren. Gooi de verwachtingen overboord en verras elkaar. Denk eens na over andere mogelijkheden en doe desnoods inspiratie op via internet. Je hoeft niet meteen je heil te gaan zoeken in de meest onmogelijke standjes en atletische houdingen. Projecteer die onrealistische dingen niet op je eigen seksleven, maar doe hoogstens een paar ideeën op.

5. Er is geen tijd voor seks
Het probleem: Tussen geen tijd hebben en geen tijd maken voor seks ligt een wereld van verschil. Door een goedgevuld en stressvol leven raakt seks soms op het achterplan.
De oplossing: Heb je geen tijd? Máák dan tijd! Reserveer een avond voor jullie twee en plan een vrijpartij. Het is een mythe om altijd te moeten wachten met seks tot de zin bij allebei spontaan komt. Tijd maken deed je trouwens vroeger ook. Toen je elkaar pas kende, zocht je kansen om alleen met z’n twee te zijn. Je maakte bewust tijd vrij voor elkaar. Dus eigenlijk stond seks toen ook al op je planning! Bovendien worden hobby’s, afspraken en avondjes uit ook ingepland. Waarom verdient iets leuks als seks dan geen plaats op de agenda?