Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Deze 8 seksmythes mag je vanaf nu niet meer geloven

doorNele Annemansop 06/01/2017

Wie gelooft dat je net zoveel calorieën verbrandt met een stomende vrijpartij als met een uurtje fitnessen, geeft het best nog niet zo snel zijn sportabonnement op. Die mythe en nog zeven andere mag je vanaf nu niet meer geloven.

Mythe 1: je kan veel vertellen over een man zijn schoenmaat
Sorry dames én heren, er is geen enkele manier om een man zijn zaakje te beoordelen vooraleer je het daadwerkelijk hebt gezien. Studies hebben namelijk aangetoond dat er geen correlatie bestaat tussen de grootte van een penis en een man zijn schoenmaat. Hetzelfde geldt voor de oren, handen en elk ander lichaamsdeel.

Mythe 2: groter is beter
De relatie tussen de grootte en de tevredenheid is meestal sterk overdreven. Of je houdt van een grotere penis, is volledig toe te schrijven aan je persoonlijke voorkeur.

Mythe 3: je kan niet zwanger worden als je al zwanger bent
Het is in principe onmogelijk omdat een vrouw stopt met ovuleren zodra ze zwanger is, maar bij superfoetatie kan het wel. Dat is een uiterst zeldzaam fenomeen waarbij een zwangere vrouw nog steeds ovuleert en een tweede keer bevrucht wordt. Toch is er helemaal geen reden tot paniek: in totaal werden er nog maar tien gevallen van superfoetatie vastgesteld.

Mythe 4: mannen denken om de zeven seconden aan seks
Als mannen elke zeven seconden aan seks zouden denken, betekent dat maar liefst 8.000 keer per dag – als je de tijd dat ze slapen niet meetelt. Uit Amerikaans onderzoek blijkt daarentegen dat 54 procent van de mannen maar een paar keer per dag aan seks denkt en 43 procent slechts een paar keer per week.

Mythe 5: oesters eten brengt je in de stemming
Voordat je deze lekkernijen (en chocolade en een fles rode wijn) in huis haalt: weet dat ze maar weinig invloed hebben op je seksleven. Waarom dit soms wel beweerd wordt is omdat sommige voedingsmiddelen de toevoer van bloed verhogen, maar dat heeft niets te maken met je zin in seks.

Mythe 6: seks is een goede work-out
Je zal zeker enkele calorieën verbranden, maar vervang je work-out in de sportschool niet door seks. Dertig minuten op een ietwat acrobatische manier de liefde bedrijven zou neerkomen op 85 à 150 verbrande calorieën. Zeg dus niet te snel vaarwel tegen je fitnessabonnement.

Mythe 7: mannen bereiken hun seksuele piek eerder dan vrouwen
De seksuele piek hangt meestal niet samen met het geslacht. Gedurende het leven ervaren zowel vrouwen als mannen pieken en dalen wat betreft het verlangen.

Mythe 8: seks is beter als je jong bent
Misschien was je vrijpartij als twintiger iets atletischer, maar daarom niet beter. Sterker nog, de meeste vrouwen en mannen zeggen dat ze in de decennia daarna veel betere seks hebben. Hoera!