Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Deze kleine dingen doen sterke koppels elke maand om nog closer te worden

doorNele Annemansop 25/11/2019

Een sterke relatie is een marathon, geen sprint (lees: er is meer nodig dan die ene romantische vakantie per jaar om samen te blijven). Zit je dus momenteel in een goede relatie en wil je dat ook zo houden of nog closer worden? Dan is hier je maandelijkse checklist.

1. Knijp er even tussenuit
De beste manier om niet in een sleur te raken? Reizen! Helaas is een maandelijkse vliegvakantie niet echt realistisch met kinderen in huis en al zeker niet vriendelijk voor je portefeuille of het milieu. Gelukkig kan je ook wat dichterbij er even tussenuit knijpen. Ontsnap een weekendje naar gezellige B&B, lunch eens in andere stad of geniet een dagje in de wellness.

2. Breng ook alleen tijd door met je vrienden
Samen met je partner tijd met familie en vrienden doorbrengen is geweldig. Maar wat even belangrijk is? Tijd nemen om je eigen sociale contacten te onderhouden zonder je wederhelft altijd mee te sleuren (je hoeft je geliefde echt niet mee te nemen naar de verjaardag van je beste vriendin). Af en toe iets alleen doen, versterkt niet alleen je relatie omdat jullie elkaar missen, maar geeft je ook wat ademruimte zodat jullie niet voortdurend op elkaars lip zitten.

3. Plan een romantische avond
Op drukke weekdagen is het vaak een race tegen de klok om het avondeten op tijd klaar te maken, de vaatwasser te vullen en de kinderen in bad én bed te krijgen. Een keer per maand een babysit inhuren zodat jullie nog eens echt van elkaar - en van jullie avondmaal - kunnen genieten is dus zeker geen overbodige luxe.

4. Geef af en toe een cadeautje
Nee, je hoeft je partner niet te overspoelen met cadeaus, maar af en toe een klein geschenk of mooi gebaar doet ook al wonderen. Denk bijvoorbeeld aan een fles van jullie favoriete wijn om te bekomen van een slechte werkdag, of een klein ietwat kitscherig souvenirtje van je werkreis. Je hoeft heus geen cadeau met drie of meer nulletjes in huis te halen om te tonen dat je aan je geliefde denkt.

5. Probeer iets nieuws uit
Nieuwe ervaringen delen is dé ultieme manier om jullie band sterker te maken. Kies iets dat jullie allebei leuk vinden (denk aan: een goed boek lezen, naar een concert gaan of een stevige wandeling maken) en doe dat minstens een keer per maand. De ‘Weet je nog toen we vijf uur in dat bos verdwaald waren?’-herinneringen maken jullie relatie des te meer de moeite waard.