Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Dit ene ding doen gelukkige koppels elke week (en jij vanaf nu ook!)

doorNele Annemansop 24/02/2020

Koppels die na jaar en dag elkaar nog altijd even gelukkig zijn als bij het prille begin van hun relatie, geloof het of niet: ze bestaan. Wat ze daarvoor doen? Dat kom je hier te weten.

Realitycheck: het is normaal als er na al die jaren wat routine in je relatie komt - jullie komen thuis van het werk, maken het avondeten klaar terwijl jullie praten over hoe jullie dag was (en stoppen de kinderen in bed) waarna jullie languit in de zetel gaan hangen om wat Netflix te kijken. Maar als dat een dagelijkse gewoonte wordt, ruimt het gezellig tegen elkaar aankruipen stilaan plaats voor ‘neem je eigen deken’- situaties.

Dus wat is het geheim van koppels om gelukkig te blijven? De oplossing is vrij eenvoudig: ze hebben hun eigen vrienden - met andere interesses - waar ze minstens een keer per week mee afspreken. “Waarom je daar als koppel gelukkiger van wordt?”, horen we je denken. De tijd die je doorbrengt met andere mensen heeft een positieve invloed op je eigenwaarde, waardoor je je gelukkiger voelt en dus ook in je relatie. De tijd die je niet bij je partner bent, helpt je er ook aan herinneren hoe graag je bij je partner bent. Zodra jullie weer samen zijn, zal je zien dat jullie elkaar minder phubben, er minder irritatie is en dat jullie veel meer genieten van jullie qualitytime. Die brunch met je beste vriendin: check!