Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Eerste afspraakje? Stel deze 5 vragen om je date écht te leren kennen!

doorBirte Govartsop 04/02/2021

Dankzij Facebook en Instagram weet je bij een eerste date tegenwoordig wel min of meer wat de hobby's en interesses van de ander zijn. Wil je hem of haar écht beter leren kennen? Dan zijn deze vragen een goed begin!*

1. Hoe zou jij je familie en vrienden beschrijven?

Met wie je omgaat vertelt veel over wie je zélf bent. Als je date het heeft over zijn familie en vrienden, zal je dus ook meer inzicht krijgen in zijn persoonlijkheid. Zijn zijn vrienden extravert? Dan is hij dat waarschijnlijk zelf ook. Heeft hij een hechte band met zijn broer of zus? Dan is hij een familiemens. Toegegeven: je mag er niet vanuit gaan dat het allemaal zo voor de hand liggend is, maar de manier waarop een potentiële partner het heeft over zijn geliefden is een goede indicatie voor wie hij zélf is en wat hij zoekt in een levensgezel.

2. Wat is je droomvakantie?

Ben jij enorm gesteld op luxe, terwijl de ander het allerliefst back to basics gaat tijdens zijn vakantie? Als jullie beiden bereid zijn water bij de wijn te doen hoeft dat niet per se een probleem te zijn. Zijn jullie dat niet, en blijken jullie bovendien ook op andere vlakken weinig compatibel? Dan is de kans helaas klein dat jullie nog lang en gelukkig zullen leven ...

3. Hou je van je job?

Vraag niet gewoon wat hij doet voor de kost, maar ook waarom hij het al dan niet graag doet. Misschien is hij een leerkracht die het enorm verrijkend vindt om zo'n grote impact te hebben op het leven van zijn leerlingen. Of misschien vindt hij zijn huidige job niet zo interessant, maar wacht hij op het ideale moment om zelfstandige te worden of zijn eigen bedrijf uit de grond te stampen. Deze simpele vraag geeft je niet alleen inzicht in de passies van je date, maar zorgt er ook voor dat je kan aftoetsen of je eigen levensstijl en carrière bij de zijne passen.

4. Wat lees je?

Of hij nu enkel dagelijks de hoofdpunten op HLN.be checkt of 'The Lord of The Rings' al vijf keer van de eerste tot de laatste letter verslond: ook deze simpele vraag geeft je een groot inzicht in wie je date is en of jullie gezamenlijke interesses hebben.

5. Wat maakt jou gelukkig?

Geluk. We streven het allemaal na, maar toch betekent het voor elk van ons iets anders. Wordt hij gelukkig van lekker lang uitslapen? Van lange wandelingen maken met zijn trouwe viervoeter? Of van urenlang in de tuin te werken? Door te peilen naar wat je date gelukkig maakt als individu, krijg je meteen ook een idee van wat jullie mogelijk gelukkig zal maken als koppel.

(*) Stel ze niet allemaal tijdens de eerste vijf minuten van jullie afspraakje. Het is een date, géén interview.