Gedraagt je partner zich afstandelijk? Deze 3 (niet zo zorgwekkende) redenen kunnen de oorzaak zijn

doorNele Annemansop 25/02/2020

Is je geliefde de laatste tijd vaak afgeleid, druk bezig of afstandelijk? Gooi dan nog niet te snel alle kleding het gazon op. Het is normaal dat je relatie wat ups en downs kent, zeker als je al lang samen bent. Hier zijn drie niet zo zorgwekkende redenen waarom je partner misschien afstandelijk doet.

Het gaat goed op het werk

Of je partner nu promotie kreeg, werkt aan een nieuw groot project of gewoon enthousiast is omdat alles vlot verloopt, als er iets veranderd is op het werk kan het lijken alsof jullie relatie naar de achtergrond verdwenen is. Is er zoiets gaande? Maak je dan geen zorgen. Dat je partner nu een extra uurtje doorbrengt op kantoor in plaats van bij jou op zetel om naar Black Mirror te kijken, is maar tijdelijk. Het beste wat je kan doen is je partner steunen en geduld hebben. Ja, ook als dat betekent dat je pas binnen enkele dagen de nieuwste aflevering van jullie favoriete serie kan zien.

Ze reageren op automatische piloot

Het gebeurt, zelfs in de beste relaties: al maanden is er geen vuiltje aan de lucht, en buiten die ene discussie over de vaatwasmachine uitladen, gaat alles prima. Als iemand zich zo goed en veilig voelt in een relatie, kan het zijn dat die persoon andere relaties zoals die met hun ietwat bemoeizieke moeder of baas meer aandacht krijgen. En ook al ben jij hun one and only, is het helemaal normaal als jij niet altijd in het middelpunt van hun belangstelling staat. Word je genegeerd of komt je partner twee uur te laat opdagen voor een dinertje? Dan is dat zeker een discussie waard. Maar was je geliefde afgeleid en vergat die je een kus te geven als je thuiskwam? Maak je er dan niet druk in (en luister aandachtig terwijl die even ventileert).

Ze maken tijd vrij voor vrienden

Koppels in films en boeken brengen elk moment dat ze wakker zijn (en eigenlijk ook als ze niet wakker zijn) samen door. Dat ligt in de werkelijkheid net iets anders en dat is maar goed ook. Zo is het erg gezond om enkele afzonderlijke vrienden of andere interesses te hebben. Is je partner net lid geworden van een sportclub en drinkt die daarna nog iets met een andere sportfanaat? Neem het dan niet persoonlijk als je niet uitgenodigd wordt. Het is zelfs een teken dat je een sterke, gezonde en veilige relatie hebt. (En het betekent dat jij dit weekend gezellig kan brunchen met je vriendinnen!)