Is je date een goed persoon? Door hier op te letten weet je het binnen de minuut

doorValérie Wautersop 07/11/2019

Jullie hebben elkaar leren kennen op een datingsite of -app, en spreken nu voor het eerst af op restaurant. Hij leek aardig genoeg in berichtjes en aan de telefoon, maar hoe weet je of hij ook écht een goed persoon is? Als je hierop let tijdens jullie date weet je het in geen tijd. 

Zelfs wanneer je normaal gezien behoorlijk goed bent in het inschatten van iemands karakter, blijkt een blind date toch een klasse apart. Zeker wanneer jullie geen gemeenschappelijke vrienden of kennissen hebben kan het behoorlijk moeilijk zijn om te bepalen of je date écht zo charmant is als hij laat uitschijnen.

Om het je toch wat gemakkelijker te maken geven we je graag volgende tip: let er goed op hoe hij het personeel in het restaurant waar jullie hebben afgesproken behandelt. Is hij vriendelijk tegen de dame die jullie ontvangt? Bedankt hij de kelner wanneer die een menu of extra bestek komt brengen? Schuift hij zijn stoel netjes onder tafel wanneer hij naar het toilet gaat? Als het antwoord op al deze vragen ‘ja’ is, dan kan je er voorzichtig van uitgaan dat hij een goede kerel is. 

Negeert hij het personeel, of is hij er gewoonweg onbeleefd tegen? Dan maakt het niet uit hoe vriendelijk hij is voor jou. Het bewijst immers dat zijn vriendelijke gedrag slechts een façade is. Best dus om meteen de benen te nemen, voor hij jou of je familie op dezelfde manier behandelt. 

Is je date een goed persoon? Door hier op te letten weet je het binnen de minuut