Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo word je gelukkiger met je relatie

Is jouw relatie – net als onze zomer – wat aan het kwakkelen? Geen nood! Dankzij onderstaand plan laait het vuur tussen jou en je partner gegarandeerd terug op. Zeker als jullie blijven vasthouden aan de tips en ze deel maken van jullie dagelijkse leven.

Tip 1: Laat de tv uit
Zet een avondje de tv niet aan nadat jullie in de zetel zijn geploft, maar babbel tegen elkaar. Waar zijn jullie mee bezig op het werk? Hoe is het gesteld met jullie collega’s? Welke zorgen hebben jullie? Doe de moeite om je partner wat meer te betrekken bij jouw bezigheden. Zo wordt de band tussen jullie sterker en voorkom je dat jullie op termijn naast elkaar gaan leven.

Tip 2: Geef elkaar een complimentje
Eerlijk: loop jij vaak te mopperen tegen je partner? Vandaag niet. Vertel hem of haar liever wat je apprecieert of geef een compliment. Een simpele ‘die trui staat je goed’, ‘lief dat je naar de supermarkt bent geweest’ of ‘je bent toch zo’n goede papa’ kan wonderen doen.

Tip 3: Duik in de koffer
Is jullie seksleven doorheen de jaren wat in een sleur terechtgekomen? Doe eens gek en bedrijf de liefde op een spannende plaats. In de auto of in het bos, bijvoorbeeld. Wedden dat jullie meteen terug worden gekatapulteerd naar de tijd waarin jullie niet van elkaar konden afblijven?

Tip 4: Drink samen een glaasje
Een Amerikaans onderzoek heeft bewezen dat regelmatig samen iets drinken bevorderlijk is voor je relatie. Dat komt waarschijnlijk omdat je tijdens zo’n moment bewust de tijd maakt om samen met je partner te genieten. Santé!

Tip 5: Confronteer elkaar
Je partner heeft ongetwijfeld een gewoonte waar jij je aan stoort, maar waar je nog niets over hebt gezegd. Spreek hem of haar daar op een rustige manier over aan, zonder verwijten te maken. Zo voorkom je dat het onderwerp pas voor het eerst ter sprake komt tijdens een ruzie en erg wordt opgeblazen.

Tip 6: Plan een reis
Of een feest. Of een ander project. Het belangrijkste is dat jullie samen naar een leuke gebeurtenis in de toekomst kunnen kijken. Omdat een vakantie of een evenement heel wat organisatie vraagt, zullen de bijhorende uitdagingen jullie dichter bij elkaar brengen als team.

Tip 7: Mis elkaar
Maak ook eens afzonderlijke plannen. Spreek af met aparte vrienden en geniet zonder elkaar. Zo blijf je investeren in jezelf als individu én geef je jou en je partner de kans om elkaar te missen. Heel belangrijk, want zo zal je het gezelschap van je partner veel meer appreciëren.