Je maakt je waarschijnlijk schuldig aan ‘Phubbing’ en waarom dat slecht is voor je relatie
Niet alleen wij, maar ook jij en ja, zelfs je kinderen maken zich weleens schuldig aan ‘phubbing’, ofwel meer aandacht hebben voor de meldingen op je smartphone dan voor de personen in je gezelschap. Helaas is die huidige epidemie niet echt bevorderlijk voor je relaties. Hier ontdek je er alles over en vooral: hoe je ermee stopt.

Waarom is ‘phubbing’ zo slecht voor je relatie?
Volgens deze studie leidt het verkiezen van je smartphone boven je partner tot minder tevredenheid over je huwelijk én meer ruzies. Bovendien kan zelfs alleen al de aanwezigheid van je smartphone tijdens een gesprek met je partner, kinderen of vrienden ervoor zorgen dat zij zich ongehoord, onzichtbaar en onbelangrijk voelen.
Waarom komt ‘phubbing’ zo vaak voor?
Zoals je waarschijnlijk al gemerkt hebt, maakt iedereen zich weleens schuldig aan phubbing. Dat komt omdat je in een soort van vicieuze cirkel belandt. Als je je genegeerd voelt (door iemand die meer bezig is met zijn gsm dan met jou), ga je immers ook op zoek naar verbinding. En wat doe je dan? Inderdaad, je neemt je smartphone en je probeert likes, hartjes en reacties te sprokkelen van anderen.
Hoe stop je ermee?
Wees je meer bewust van welk gevoel je anderen, en in het bijzonder de mensen die het dichtst bij je staan, geeft als je voortdurend bezig bent met je smartphone. Stel een smartphoneverbod in tijdens het avondmaal, maak oogcontact met je gezelschap en maak je geen zorgen over die Instagrammelding. De reden waarom we allemaal zo verslaafd zijn aan onze smartphones, is het verlangen om ons verbonden te voelen. Hoog tijd dus om opnieuw te verbinden met de persoon voor je, in plaats van met je toestel.