Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Liefdesverdriet? Deze 10 tips helpen je ermee om te gaan

doorBirte Govartsop 08/09/2017

Liefdesverdriet kan soms uitzichtloos lijken, maar geloof ons: ooit voel je je écht weer beter. Deze tien tips helpen je alvast op weg.

1. Aanvaard dat je een tijdje ongelukkig zal zijn

Daar hoef je je niet om te schamen. Verdriet is iets persoonlijks en niemand kan zeggen hoe lang jouw rouwproces mag duren.

2. Praat erover

Dat lucht op én geeft je het gevoel dat je minder eenzaam bent.

3. Bekijk het dag per dag

De ene dag denk je dat je erover bent, de volgende dag zit je weer diep in de put. Die stemmingswisselingen horen erbij.

4. Vermijd pijnlijke situaties

Ontvolg hem op Instagram, defriend hem op Facebook, luister niet meer naar 'jullie' liedje en verbrand jullie foto's. Oké, dat laatste is misschien een beetje extreem, maar stop ze zeker in een doos en berg die achteraan in de kast op.

5. Maak het huis weer van jezelf

Verzet de meubels, geef de muur in je slaapkamer een nieuwe kleur, haal wat leuke planten in huis ... en zorg vooral dat zijn spullen zo snel mogelijk de deur uit zijn.

6. Geef je leven een nieuwe draai

En doe de dingen die je ex niet leuk vond, maar jij wel. Ook een gezond exces is toegelaten: ga eens goed shoppen, zak een avondje door met je vriendinnen of kies voor een totaal ander kapsel.

7. Blijf nuchter

Niet in de letterlijke, maar in de figuurlijke zin. Ook al ben je ervan overtuigd dat jij de enige ware voor hem bent, probeer te beseffen dat je niemand kan dwingen om van je te houden of bij je te blijven. Gebruik je verdriet dus niet om aandacht te krijgen van je ex. Emotionele chantage werkt niet op lange termijn.

8. Laat je in de watten leggen

Door de mensen die om je geven. Echte vrienden ben je nooit tot last.

9. Vervang hem niet door een ander

Duik niet zomaar in een nieuwe relatie om je oude te vergeten, tenzij je er klaar voor bent. Alleen jij kan aanvoelen hoeveel tijd je nodig hebt tussen twee relaties.

10. Aarzel niet om professionele hulp te zoeken

Als je er echt niet alleen uitraakt, helpt het om met een professional te gaan praten. Mensen die erbuiten staan, kunnen je helpen om een andere kijk op jezelf en de situatie te krijgen.