Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Lockdown love: al onze tips om happy in love te zijn én te blijven

doorValérie Wautersop 28/04/2020

Ja, de coronacrisis heeft ook een invloed op ons liefdesleven. Want 24 op 24 op elkaars lip zitten of mekaar gewoon helemaal niet meer van dichtbij kunnen zien, da's niet niks. Vandaag krijg je van ons een heleboel tips & tricks om happy in love te zijn én te blijven.

Van een online picknick tot een wijntour: zo date je vanop afstand

Ah, liefde. Hand in hand door de straten slenteren, samen onder een dekentje kruipen, op restaurant gaan. Gezellig, tof, romantisch. Al kunnen de coronatijden roet in het eten gooien. Kreeg jij ook plots een lange afstandsrelatie? We geven enkele tips voor hoe je die gezellige date night toch kan laten doorgaan.  Je leest ze hier.

Liefde in tijden van corona: zo pak je lockdownseks aan

Safety first. Het is de gouden regel in tijden van corona. Dat betekent dat we altijd een meter afstand moeten houden van elkaar, niet aan ons gezicht mogen prutsen én dus ook niet aan ons lief. Geen paniek: we hoeven niet per se enkele weken celibatair door het leven te gaan. “Je kan elkaar ook op andere manieren opwinden, het moet gewoon vanop een afstand.” Klinisch seksuoloog Chloé De Bie legt uit hoe je dat precies doet. Lees het hier.

Seksuoloog Wim Slabbinck over seks in tijden van corona: "Wees creatief met standjes"

Het coronavirus bepaalt ons doen en laten. Ook in de slaapkamer, waar die ‘anderhalve meter afstand’ al eens in de weg zit. En waar een doodgewone kus niet zonder gevaar is. Wat mag er nog, en wat absoluut niet? Seksuoloog Wim Slabbinck redt de bedpret: “Wees creatief met standjes.” Tips om de creativiteit aan te wakkeren lees je hier.

Originele indoor date-tips die het gezellig maken in huis

Je hebt samen zijn, en samen sàmen zijn. Het ene is er nu waarschijnlijk in overvloed, maar voor het andere geraakt je ideeënvoorraad misschien stilaan uitgeput. Toch is het belangrijk om nu ook ‘op date’ te gaan, al is het thuis. Wat inspiratie voor een fantastische date night. Onze beste tips lees je hier.

Verliefd en niet samen tijdens corona, zo pak je dat aan: “Ga met elkaar op virtuele date”

Sommige koppels zitten samen in quarantaine, anderen zien elkaar nu enkel via internet. Dus wat doe je dan wanneer het coronavirus een stokje steekt voor jullie (date)plannen? Wij vroegen het seksuologe en relatietherapeute Vanessa Muyldermans. “Betrokken zijn én blijven in elkaars leven is de boodschap”, luidt het. Alles over virtueel daten lees je hier.

Single tijdens corona? Vanaf nu kan je ook online speeddaten

Goed nieuws voor de singles die de lockdown noodgedwongen alleen moeten doorbrengen. Speeddateorganisatie Dare to Date voorziet nu ook online speeddates waardoor ze de zoektocht naar de ware niet langer on hold moeten zetten en een stapje verder kunnen gaan dan het oppervlakkige swipen. “We hebben onze traditionele speeddating in real life in een nieuw jasje gestoken”, vertelt Dare to Date-oprichtster Heleen Van Oost. “Ook online kan je iemand in een face-to-facegesprek écht leren kennen.” Hier vind je meer info.