Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Met ‘hey’ scoor je het snelst een date

doorNathalie Topsop 17/02/2017

Een nieuwe liefde ontmoeten gebeurt anno 2017 al lang niet meer toevallig. Exit het lot, enter apps à la Tinder of datingwebsites als Twoo. Swipen en klikken is kinderspel; het ijs gebroken krijgen alles behalve. Toch blijkt een goede openingszin vinden alles behalve moeilijk: een simpele ‘hey’ wordt het meest gesmaakt.

Tot die bevinding kwam Twoo toen het recent in zijn statistieken dook. Na een analyse van meer dan 700 000 Nederlandstalige berichten kwam het drieletterige woordje als absolute winnaar uit de bus. Frappant: het door mannen vaak gebruikte ‘dag’ lijkt door vrouwen dan weer minder te worden gesmaakt. De kans op een antwoord ligt zelfs de helft lager dan bij ‘hey’.

Wat we de mannen wel moeten nageven, is dat ze zich online van hun beste kant laten zien. Uit datzelfde onderzoek blijkt immers dat zij veel meer moeite moeten doen om een antwoord te scoren dan vrouwen. Verder verhoogt een complimentje als ‘leuke uitstraling’ of ‘wat ben je een mooie vrouw’ de kans op een antwoord blijkbaar zienderogen. Ook beleefdheid lijkt te werken, net als emoji’s als een lachend gezichtje of een knipoogje. Zo kom je namelijk positief en goedgeluimd over, aldus Twoo. Het fameuze ‘lachend kakske’ zouden wij wel voor een andere gelegenheid bewaren.