Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Onze redactrice test 5 populaire datingapps. Vandaag: Bumble

doorAnn Willemsop 23/09/2017

Onze redactrice gaat op date! Of dat is toch de bedoeling. Want ze wil dates vinden via 5 populaire datingapps. Goed idee of vragen om ellende? De laatste app waarop ze haar kans waagt is Bumble. Zoals in bumblebee. Al betekent het woord ook ‘stuntelen’. Dat belooft.

Hoe vind je hier een date?

Ook op Bumble swipe je links of rechts terwijl je door een fotoalbum bladert. Alleen moeten vrouwen vervolgens de eerste stap zetten. Ze krijgen 24 uur om een goede openingszin te bedenken, na 24 uur stilte vervalt de match. Volgens Bumble moet deze feministische aanpak de ongewenste berichten voorkomen die vrouwen vaak via datingapps ontvangen. Respect en empowerment zijn woorden die vallen.

 

Hoeveel kost je zoektocht?

De basics zijn gratis. Wil je extra opvallen met bijvoorbeeld een superswipe, je 24 uren verlengen met een bumbleboost of kijken wie jou al geliket heeft, dan betaal je extra.

 

Bedenkingen van ons proefkonijn

• De app geeft net iets te nauwkeurig aan in welke gemeente je je bevindt. Privacy, iemand? Ben ik te oud om dit leuk te kunnen vinden?

• Mannen beweren dat zij altijd de eerste stap moeten zetten, vrouwen beweren net het omgekeerde. Resultaat: vaak zitten beide partijen te wachten op Godot. Zonde. Lang leve duidelijkheid.

• Die tijdslimiet werkt. Uitstelgedrag wordt in de kiem gesmoord.

• Als mannen een bericht ontvangen van een match, weten ze dat de interesse oprecht is. Leuk voor hen.

 

Mooiste ervaring?

... uploading.

 

Vreemdste ervaring?

Die keer toen de man waarmee het al enkele dagen fijn en onschuldig chatten was me informeerde over zijn heerlijke ochtenderectie. Gelukkig alleen met woorden. Vermoeiend.

 

Conclusie?

Dat gedoe met die openingszinnen ook. Hou je ’t simpel, dan ben je voor sommigen te saai. Probeer je origineel (of nog erger: grappig) uit de hoek te komen, dan wordt het plots stil aan de andere kant. Geef ons wat krediet, heren, we proberen ook maar wat. Voor de rest: leuke app.

Lees ook wat ons proefkonijn vond van Tinder, Once, Twoo en Happn.

Lees ook: de voor- en nadelen van datingapps & de steeds weerkerende profieltypes