Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Onze redactrice test 5 populaire datingapps. Vandaag: Tinder

doorAnn Willemsop 19/09/2017

Onze redactrice gaat op date! Of dat is toch de bedoeling. Want ze wil dates vinden via 5 populaire datingapps. Goed idee of vragen om ellende? Vandaag ligt Tinder op de rooster. Zijn Tinderaars zo op seks belust als weleens beweerd wordt?

Hoe vind je hier een date?

Het bekendste (of het meest notoire) swipespelletje: swipe naar links als de voorgestelde foto (en bijhorende profieltekst) je koud laat, rechts als je ‘m leuk vindt. Pas als jullie allebei voor rechts gekozen hebben, kan de fun beginnen. Tenzij je een superlike uitdeelt, dan krijgt je oogappel meteen een bericht.

 

Hoeveel kost je zoektocht?

Swipen en chatten zijn gratis. Tinder Plus is een betalende extra waarmee je bijvoorbeeld meer matches krijgt of kan bepalen welk type personen weergegeven worden.

 

Bedenkingen van ons proefkonijn

• Er liggen slechts enkele millimeters verschil tussen rechts swipen en liken en rechts swipen en superliken. Voor je ’t weet heb je je liefde verklaard aan wie weet wie. Been there, done that.

• Je kan profielen aanbevelen aan vrienden. Datingapps zijn weliswaar uit de taboesfeer aan het kruipen, maar is de wereld hier al klaar voor?

• Je kan ook een groep aanmaken om te swipen met vrienden. Tinder Social heet dat dan. Blijkbaar kan je op die manier in groep daten. Alsof daten met z’n tweeën nog niet lastig genoeg is.

• Ook zonder de betalende extra’s valt er genoeg te beleven.

 

Mooiste ervaring?

Die keer toen een leuke (platonische) date uitgroeide tot een waardevolle vriend. Wie zei dat Tinderaars maar één ding willen?

 

Vreemdste ervaring?

Die keer toen ik met een potentiële date belde voor we afspraken. Vreemd, de man fluisterde aan de andere kant van de lijn. Na enkele minuten begreep ik waarom: zijn vrouw was thuis.

 

Conclusie?

Het swipespel is een eenvoudig concept dat werkt, als de deelnemers het even serieus nemen als jij. Maar Tinder is een grote speler op de appmarkt, en hoe meer deelnemers, hoe meer drijfveren.

Lees ook wat ons proefkonijn vond van Once, Bumble, Twoo en Happn.

Lees ook: de voor- en nadelen van datingapps & de steeds weerkerende profieltypes