Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Onze redactrice test 5 populaire datingapps. Vandaag: Twoo

doorAnn Willemsop 22/09/2017

Onze redactrice gaat op date! Of dat is toch de bedoeling. Want ze wil dates vinden via 5 populaire datingapps. Goed idee of vragen om ellende? Ook Twoo heeft ze geprobeerd. Met succes?

Hoe vind je hier een date?

Op Twoo vind je fantastische mensen!’, zo klinkt het. Hoe? Via 2 zoekfuncties: discover en zoeken. Bij de ene swipe je naar links en rechts, bij de andere krijg je een lijst met kandidaten te zien waaraan je duimpjes kan uitdelen.

 

Hoeveel kost je zoektocht?

Je kan gratis swipen, liken en chatten. Voor andere functies heb je credits nodig: jezelf in de spotlight plaatsen, een foto toevoegen aan je bericht, jezelf bovenaan plaatsen bij de zoekfunctie, je profiel boosten, je berichten bovenaan in de inbox van de ontvanger laten verschijnen. Voor nog meer datingfun kan je een premiumaccount aanschaffen.

 

Bedenkingen van ons proefkonijn

• Handig voor al wie worstelt met profielteksten: je kan vragenlijsten invullen over je uiterlijk, persoonlijkheid en leven, over wie of wat je zoekt. En met een videobiografie erbij ben je pas helemaal hip.

• Twoo selecteert profielen van mensen die aan jouw leeftijdsvoorkeur voldoen, maar de omgekeerde selectie wordt niet gemaakt. Je zoeklijst kan dus vol staan met daters die zin hebben in een groen blaadje. En jou een oude doos vinden. Nou, dat doet wat met het zelfvertrouwen.

• Je krijgt ook profielen voorgeschoteld van zowel singles als mensen in een relatie. ‘Ben hier voor vrienden’ lees je dan (soms).

• Onder de foto’s van potentële daters verschijnt met wie ze willen daten. Bv: ‘Wil vrouwen daten van 18 tot 40 jaar.’ Te veel info bij het profiel van een sixty something.

 

Mooiste ervaring?

Ik ben in blijde verwachting.

 

Vreemdste ervaring?

Die keer toen in de zoeklijst het profiel verscheen van Fons, een kloeke tachtiger die vrouwen van 70 tot 80 wil leren kennen.

 

Conclusie?

De meeste datingapps werken vrij intuïtief. Deze scoort op dat vlak minder. Voeg daar nog de weinig gesorteerde profielen aan toe en het lijkt alsof je in een bodemloze put moet grabbelen tot je het juiste lottoballetje vindt.

Lees ook wat ons proefkonijn vond van Tinder, Once, Bumble en Happn.

Lees ook: de voor- en nadelen van datingapps & de steeds weerkerende profieltypes