Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Over dit seksspeeltje schrijven vrouwen wilde reviews: seksuoloog Chloé De Bie legt uit waarom het zo goed werkt

doorLiesbeth De Corteop 02/12/2020

“Hallelujah. Dit ding is hémels!” Wereldwijd zijn vrouwen lyrisch over een specifiek seksspeeltje. Ze zijn zelfs zo laaiend enthousiast dat ze er duizenden reviews over schrijven, waardoor de vibrator geregeld uitverkocht is. Dus: what’s the deal? Klinisch seksuoloog Chloé De Bie licht toe waarom dit paarse speeltje zo goed scoort en hoe je het moet gebruiken. 

“De industrie van seksspeeltjes is booming”, zo valt Chloé De Bie in huis. En dat is geen verrassing. Nu we dankzij de tweede lockdown weer thuis zitten, masturberen we met z’n allen meer. Omdat we meer tijd hebben en minder kunnen daten, dus vooral op onszelf aangewezen zijn. Maar ook omdat een goede portie zelfliefde het ideale antistressmiddel is. Een van de speeltjes die het goed doet? Een vibrator van het Amerikaanse label Tracy’s Dog. Het staat in de top van de best verkopende sex toys op Amazon en er wordt de ene bevlogen recensie over geschreven na de andere. 

Extatische reviews

“Na het lezen van alle recensies had ik hoge verwachtingen. Maar komaan, het ding kost nog geen dertig euro. Hoe goed kan het zijn?”, begint een van de kopers haar verhaal. “Een paar vrienden hadden het speeltje ook uitgetest en hadden me gewaarschuwd. Neem een dagje vrijaf, drink voldoende water en vergeet niet om op voorhand enkele stretchoefeningen te doen. Nogal overdreven, dacht ik.”

“Op la moment suprême duurde het eerst enkele minuten om het speeltje goed te positioneren. Beetje frustrerend, maar soit. Bij elk nieuw speeltje is het altijd trial and error. Maar dan ... Vanaf het moment dat ik de juiste stand gevonden had, kwam ik al superfel klaar. Ik squirtte, en ik zweer het je, dat is me nog nooit eerder overkomen. Als een gek begon ik op het knopje te duwen om het speeltje af te zetten, maar het begon gewoon harder en harder te vibreren, waardoor ik nog een orgasme kreeg. En deze keer bleef het duren. Ik voelde me precies opstijgen. (...) Vijf minuten lang bleef ik shaken in m’n bed. Rechtstaan ging niet meer. Dus lag ik daar maar, naar het plafond te staren, totaal vergeten wie ik was of welk jaar het was. Om maar te zeggen: het overtrof mijn stoutste verwachtingen.Holy crap.”

Zowel op Amazon als de webshop van Tracy’s Dog en sociale media wordt de vibrator bedolven onder complimenten en superlatieven. “Hij is mijn beste vriend. Maar sssjt, zeg dat vooral niet tegen mijn man”, knipoogt er iemand. Nog een vrouw beweert dat het speeltje haar geholpen heeft om haar depressie te overwinnen, anderen vermelden extatisch dat ze hun beste orgasmes hebben beleefd dankzij het hulpstuk. 

Ultieme stimulatie

Het doet je in ieder geval afvragen: wat is er zo geweldig aan? Seksuologe Chloé De Bie: “Het behoort tot de nieuwste generatie seksspeeltjes die gebruikmaken van luchtdruk. Bij de oudere generatie had je een staaf die begon te trillen tegen de clitoris. Dit nieuwe speeltje heeft daarentegen een zalig zuigeffect. Wanneer je de opening vlak voor jouw clitoris plaatst, zal deze de clitoris zachtjes naar binnen zuigen en daar luchtdrukpulsaties uitvoeren. Een revolutie in de seksspeeltjesindustrie, want vijf jaar geleden kenden we dat nog niet.”

“Maar dat is niet alles: een deel van het speeltje kan je ook naar binnen laten glijden”, zo gaat de seksuoloog verder. “Dit deel is geribbeld en iets breder, perfect om de achterkant van de clitoris mee te bespelen. Het resultaat: de ultieme, dubbele stimulatie van de clitoris, wat het genotcentrum van de vrouw is. Dat zorgt gegarandeerd voor vuurwerk.”

Voorzichtigheid blijft geboden

Eerlijk is eerlijk: toch zijn er ook een aantal negatieve beoordelingen terug te vinden. Niet iedereen vindt het even aangenaam. “Luchtdrukvibrators hebben meestal meerdere standen. Veel vrouwen genieten bij de zachtste standjes, maar hoe hoger de stand, hoe intenser het gaat. Probeer ze allemaal eens uit en ga op zoek naar jouw ideale stimulans”, meent Chloé. 

Tot slot pleit de seksuoloog voor variatie. “Hoe leuk het ook is, gebruik het seksspeeltje niet altijd als je masturbeert. Anders ontwikkel je een soort van afhankelijkheid en raakt je lichaam aan een bepaalde mate van stimulatie gewend. En de eerste man die zulke trillingen en luchtgolven kan nabootsen, moet ik nog tegenkomen. (lacht) Experimenteer gerust met andere speeltjes, gebruik een keer enkel je handen, kijk een keer porno en doe het eens zonder. Varieer, zodat je lichaam weet dat het tijdens die verschillende momenten tot ontspanning kan komen, en eventueel tot een orgasme.” 

Meer weten over seksualiteit? Lees dan Chloé De Bie haar nieuwe boek ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’. 22,50 euro bij Pelckmans Uitgevers.