Relatiebreuk? Zo blaas je je liefdesleven nieuwe adem in

doorTatjana Peetersop 20/07/2018

Een relatiebreuk heeft effect op je zelfvertrouwen. We twijfelen opnieuw aan wie we zijn en wat we willen. Meteen op zoek gaan naar een nieuwe partner om de pijn te verlichten is niet het beste wat je kan doen. Volgens relatie-expert April Masini is het belangrijk om alles eerst op een rijtje te zetten en vooral van jezelf te houden.

Voor je jezelf opnieuw op de datingmarkt smijt kan je best rekening houden met volgende tips van relatie-expert April Masini.

Breng voorgaande relaties in kaart

Het analyseren van je vorige relaties helpt je om een klare kijk te krijgen op jouw relatieverwachtingen. Het maakt niet uit of jij de relatie eindigde of je partner, uit elke relatie kan je iets leren. Schrijf op wat er zoal goed ging en wat er minder goed ging. Is er een patroon herkenbaar in de relaties die stuk liepen? En kan je dat patroon doorbreken? Krijg inzicht in wat er in het verleden gebeurd is.

Start met daten als je er helemaal klaar voor bent

Het is verleidelijk om na een relatiebreuk meteen te daten zodat je niet meer aan je ex hoeft te denken. Elke afleiding is welkom. Toch is het aan te raden om dat niet te doen. Verwerk de relatiebreuk eerst en geef jezelf daar voldoende tijd voor.

Laat je vrienden je koppelen aan een nieuwe date

Als je net opnieuw start met daten kan je een goede dosis zelfvertrouwen gebruiken. Online daten is dan niet het beste idee, omdat het zijn tol kan eisen op jouw zelfbeeld.  Start daarom met een date die je vriendinnen voor je uit kozen. Maak kennis met enkele vrienden uit hun leefwereld.

Vertrouw op het inzicht van je vrienden

Liefde maakt blind wordt weleens gezegd. In sommige gevallen is dat ook het geval, maar hebben we toch geen oor naar wat onze omgeving te zeggen heeft. Luister zo nu en dan eens naar wat je omgeving te zeggen heeft. Je vrienden kennen jou door en door en kunnen jou als geen ander advies geven. Hun advies geeft jou misschien wel inzichten in de nieuwe relatie die je van plan bent op te bouwen.

Bouw je sociale leven opnieuw op

Organiseer feestjes, ga met vrienden uit en geniet van het leven. Focus niet alleen op het vinden van een nieuwe levenspartner. Wie weet kom jij jouw prins charming wel tegen op een onverwacht moment.