Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Reset je seksdrive: 4 veelvoorkomende problemen opgelost

doorNathalie Topsop 18/03/2017

Tussen woord en (liefdes)daad zit soms een zee van tijd. Of een bomvolle wasmand. Of een ellenlang takenlijstje. Of die brandende onzekerheid over je figuur. Zorgt een van deze redenen ervoor dat er tussen jullie lakens weinig activiteit te bespeuren valt? Dit is wat je eraan doet.

Probleem 1: een overload aan stress

Ironie o ironie: seks is een natuurlijke stressverlichter. Een beetje meer actie in de slaapkamer zal je dus enkel ten goede komen.
Maar heb je zoveel dingen aan je hoofd dat seks wel het laatste item op die hele lange lijst is? De oplossing is simpel: take it easy! Neem wat gas terug en stel prioriteiten. Hoeft die was écht vandaag gedaan te worden? De klusjes eerlijk verdelen is een andere efficiënte optie. Las bovendien op tijd en stond wat me-time in. Een ontspannend badje - alleen of met twee - zal je bijvoorbeeld veel sneller in de mood krijgen dan het strijkijzer.

Probleem 2: die prangende onzekerheid

Een sexy mindset begint bij jezelf. Voel jij je niet helemaal oké over een vetrolletje hier of een rimpeltje daar, dan zal dat je plezier in bed danig verstoren. Onzekerheid is des mensen, maar je kan er wel degelijk wat aan doen. Waarom je op die ene mindere zone focussen, als je lichaam zoveel pluspunten heeft? Accentueer wat je mooi vindt aan jezelf, en verdoezel de delen waar je onzeker over bent. Er bestaan heel wat sexy opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kanten nachtkleedje? Ook een vleugje parfum zorgt voor wat instant verleidelijkheid. Door jezelf te verzorgen, geef je je zelfvertrouwen een boost.

Probleem 3: een sluimerend conflict

Vergat hij weer eens om het vuilnis buiten te zetten? Wanneer kleine ergernissen zich opstapelen heeft dat zo zijn effect in bed. Ben je niet in de mood omdat iets je stoort? Speel dan open kaart. Het lucht op, en bovendien geef je je partner zo de kans om actie te ondernemen.
Affectie vormt de sleutel tot succes. Door elkaar regelmatig liefdevol aan te raken – zonder dat dat hoeft te resulteren in méér – voorkom je dat die kleine kantjes gaandeweg afknappers van formaat worden. Geen beter medicijn tegen ergernis om dat rondslingerende paar sokken dan een heerlijke kus of goede knuffel. Ook old school date nights kunnen wonderen verrrichten.

Probleem 4: energiepeil op nul

Wanneer je steevast meteen naar dromenland reist zodra je hoofd je teerbeminde kussen raakt, wordt het misschien tijd om je dagschema eens een keertje onder de loep te nemen. Hoe onromantisch het ook mag klinken, af en toe de spontaniteit een handje helpen kan wonderen verrichten voor je relatie. Heel wat seksuologen adviseren koppels om seks in te plannen in hun agenda. Dat geeft je in ieder geval de kans om er rekening mee te houden. Zet die avond bijvoorbeeld iets dat snel klaar is op het menu, of schakel de tv een uurtje vroeger uit. Wacht in ieder geval niet tot je je hele takenlijstje afgewerkt hebt en je favoriete tv-programma gedaan is om met het voorspel te beginnen. Zitten de kinderen in bed, dan is het tijd voor wat us-time. Dim de lichten, maak het gezellig met een wijntje en… geniet vooral van elkaar!