Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Spreekuur ontrouw: "Mijn man had een onenightstand, maar ik wil verder met hem"

doorRedactieop 16/03/2022

Elke maand houdt Goed Gevoel spreekuur. Als lezer(es) heb jij de kans om je problemen voor te leggen aan een expert ter zake. Deze keer beantwoordt Wim Slabbinck al jouw vragen over ontrouw.

Mijn man had een onenightstand. Ik wil verder met hem, maar ik kan niet geloven dat je vrijt met iemand voor wie je geen gevoelens hebt." - Camille

Sommige mensen hebben een emotionele band nodig voor ze in bed duiken met iemand. Anderen niet. Eigenlijk is dat vergelijkbaar met ‘liefde op het eerste gezicht’. Wetenschappelijk gezien bestaat dat niet, en gaat het om pure lustgevoelens. We kunnen jammer genoeg niet uitsluiten dat het slippertje nog eens gebeurt. Het enige wat jullie kunnen doen, is nagaan welke omstandigheden tot de onenightstand geleid hebben, en hoe je die omstandigheden kan vermijden. Het is begrijpelijk dat je hier bang voor bent, want je hebt dat niet onder controle. Er zijn trouwens ongeveer evenveel vrouwen als mannen die puur op basis van lust een seksuele relatie kunnen opstarten met iemand.

In ons aprilnummer beantwoordt Wim Slabbinck nog veel meer vragen over overspel en ontrouw. Dat nummer ligt nu in de winkel!