Valentijnstip: 4 originele lingeriewinkels om je valentijnsoutfit te scoren

doorValérie Wautersop 09/02/2018

Nog op zoek naar het ideale valentijnscadeau of heeft jouw partner nog wat inspiratie nodig? We helpen jullie alvast een eindje op weg met onze dagelijkse tip!

  • Judith is een luxueus Antwerps lingerielabel, ontworpen door Judith Van Herck. Zij haalde haar diploma als costumière aan de Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen en creëert sinds 2013 zelf ook prachtige, elegante lingerie die te verkrijgen is in de conceptstore St. Vincents (Kleine Markt 13, 2000 Antwerpen). Ze gaat voor een eerlijk product, made in Belgium, met een focus op kwaliteit en ambacht waarbij elk stuk tot in het kleinste detail perfect afgewerkt wordt.
  • Net als Judith zet de Antwerpse Ophelia een lingeriemerk op de markt naar haar eigen naam. De ontwerpster draagt persoonlijkheid dan ook hoog in het vaandel. Ze ontwerpt en vervaardigt verfijnde lingerie die comfortabel aansluit op bijna ieder vrouwenlichaam. Te verkrijgen in haar eigen flagshipstore Live Aesthetically (Mechelsesteenweg 78, Antwerpen) of in De Nieuwe Natie (stadsfeestzaal).
  • The Short Way (Mechelsesteenweg 29, Antwerpen) verkoopt al sinds 1987 lingerie, nachtkledij en badmode en is daarmee een vaste waarde in Antwerpen. Niet alleen voor het enorme aanbod, maar ook dankzij hun verrassende etalage die voorbijgangers zelden onberoerd laat.
  • La Fille d’O is natuurlijk een bekend Gents merk, maar heeft intussen al een tijdje een mooie flagshipstore in de Kasteelpleinstraat, Antwerpen. Ontwerpster, Murielle Scherre, liet er een voormalige bakkerszaak omtoveren tot een aantrekkelijke lingeriewinkel. Haar elegante, transparante creaties worden overigens gesmaakt door wereldsterren zoals Rihanna, FKA Twigs, M.I.A. en Lady Gaga.