Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Vonken en vuur: in 28 stappen naar meer passie en intimiteit

doorRedactieop 18/01/2023

Langer dan zes seconden kussen, meer tijd nemen voor jezelf en knuffelen als een boom. Voltooi élke dag een uitdaging en zorg voor meer verbinding in je relatie.

In ons februarinummer bedachten we samen met psychologe, relatietherapeute en klinisch seksuologe Chloé De Bie een challenge voor meer passie en intimiteit binnen je relatie. Hier krijg je alvast de spelregels én dag 1 mee.

De spelregels:

  • Verplaats een challenge naar een andere dag wanneer dat praktisch beter uitkomt.
  • Iedere speler moet zich comfortabel voelen bij een opdracht. Is dat niet het geval? Zet een joker in, herhaal een bepaalde oefening of bedenk een light-versie of alternatieve opdracht.
  • Geef enerzijds je grenzen aan maar probeer anderzijds wel om open te staan voor iets nieuws.

DAG 1: KUS MEER, ANDERS ÉN LANGER

Koppels in een lange relatie kussen te weinig en houden doorgaans geen uitgebreide zoensessies meer, tenzij als verplicht nummertje tijdens het voorspel. Nochtans kan overdag kussen je seksleven

’s avonds ten goede komen. De voorwaarde is echter dat een kus langer dan zes seconden duurt, zo lang hebben je hersenen immers nodig om de actie te registreren en om endorfine en fijne prikkels vrij te maken. Experimenteer ook met diverse zoenen: van eskimozoen, zuigzoen tot ouderwets tongzoenen.

Meer lezen? Ons februarinummer ligt nu in de winkel