Voor een beter seksleven moet je tips vergaren op dit sociale medium (maar wij sprokkelden er al 9)

doorStéphanie Verzelenop 15/01/2021

Sociale media veranderen alles. Ook ons seksleven. Want terwijl we vroeger naar de bibliotheek of de seksuologe trokken om beter te leren vrijen, is het sociale videoplatform TikTok tegenwoordig een schatkist aan informatie. Ervaringsdeskundigen én experts delen er hun beste tips, gratis en voor niks, zonder een blad voor de mond. Een bloemlezing.

TikTok is al lang niet meer gewoon een app waarop tieners muziekfilmpjes posten. Zeker dit jaar is het platform gigantisch uitgebreid, niet alleen in gebruikers, maar ook in inhoud. Stylisten delen er modehacks, chefs delen er recepten, ouders delen er opvoedtips en noem maar op. 

In die schatkist aan informatie vind je ook steeds meer tips voor de slaapkamer. En het leukste daaraan: de tips komen uit alle hoeken van de samenlevingen. Van seksuologen of dokters over no-nonsense ervaringsdeskundigen tot gewone mensen als wij die een geniale ontdekking delen. Zonder ook maar een greintje gêne en vaak met een erg open blik. Je vindt er dan ook tips van nagenoeg elk kaliber, voor elke geaardheid en voor elke kink. 

Best een beetje opletten natuurlijk. Niet elke tip die viraal gaat op het platform wordt ondersteund door de wetenschap. Zo ging er een tijdje de ronde dat ananassap drinken ervoor zou zorgen dat je vagina beter ruikt en zoeter smaakt. Maar gynaecologen hebben die hack ondertussen ontkracht. 

Dubbelchecken is dus de boodschap. Of start met deze negen tips die wij voor je verzamelden.

1. Voor minder pijnlijke penetratie

Op het TikTok-account @TheKegelChronicles delen twee kinesisten gespecialiseerd in bekkenbodemspieren hun reilen, zeilen en expertise. In een filmpje legt een van hen uit hoe je door jezelf op specifieke plekken te masseren down there, minder pijn kan ervaren bij penetratie. 

@thekegelchronicles

To all my ladies with painful entry of tampons/exams/s*x. This video is for you!! #painfulsex #physiotherapyworks #musclerelease #tamponstring

♬ original sound - thekegelchronicles

2. Voor wie graag aan de haren trekt tijdens de daad

Een simpele FYI in een filmpje dat bijna 55.000 keer geliket werd: reik met je hand omhoog vanaf de nek en grijp daar het haar vast bij de wortels.

3. Voor wie tot wat vingeractie wil overgaan

Janel Vitale is een seks- en relatiecoach die op haar account @lovewithjanel al haar geheimen deelt voor een gezondere relatie en een fijner seksleven. Van deze reminder die ze postte kan je subtiel een linkje naar je bedpartner sturen (of trek er zelf een les uit).

@lovewithjanel

Hangnails are the enemy. 🤏

♬ original sound - Sezikoah

4. Voor bewustere en minder stresserende vrijpartijen

Seksuologe Michal Rogers behandelt op haar account @michalrogersmsw alle mogelijke issues die je in de slaapkamer of je liefdesleven kan ervaren. Verloopt vrijen stroef omdat jij en/of je partner te veel druk op de situatie leggen? Michal deelt een wetenschappelijk bewezen techniek die je kan helpen. 

5. Voor meer penis pleasure

Mannen zijn op TikTok wel erg eerlijk. Dit filmpje, 255.000 keer geliket, onthult welk deel van de penis je maar best het meeste aandacht geeft. Onthoud wel: elke penis is anders. 

6. Voor wie houdt van een beetje wurgspel

Vraag eerst om toestemming (!) en als je dan overgaat op kinky seks: deze casual TikTok verduidelijkt dat je een partner niét de wurgsensatie bezorgt door met je hand op zijn of haar luchtpijp te drukken. Wel door met je wijsvinger en duim heel licht op de slagaders in de hals te duwen.

@cebeejay

And always have consent & a safe word gesture, be safe! #kinktok #kinkcommunity #kinkyaf #dom #sub #tattoos #fyp #fypシ

♬ I can't - CalebCity

7. Voor wie op een veilige manier wat bondage wil integreren

Knoop niet zomaar een touw rond de polsen of benen van je partner – bloed afsnijden is niet het plan, lijkt ons. Op TikTok-account @knottynorse toont een BDSM-koppel hoe je het wél op een veilige manier doet. En voor fans van touw: zo heeft het koppel wel meer video’s. 

8. Voor wie op een veilige manier met kaarsen wil spelen

‘Wax play’ is een simpele manier om een vrijpartij instant een tikkeltje ‘heter’ te maken. Maar je speelt wel met vuur, dus voorzichtig zijn is erg belangrijk. Kinky TikTok-gebruikster @pettypolybossbabe deelt de belangrijkste basics, van welke kaarsen niét geschikt zijn tot hoe ver je de kaars van het lichaam van je partner moet houden. 

9. Voor al wie nog niet weet hoe belangrijk de clitoris is

TikTok blijft vooral een jongerenplatform en het lijkt ons geen slecht gegeven dat jongeren aller landen leren hoe ze vrouwen het best bevredigen. Niét door zomaar tot penetratie over te gaan, wel door de clitoris te stimuleren. ‘Sexual wellnesscoach’ Punita Mangat legt haar bijna 50.000 volgers kort maar duidelijk uit waarom dat voor 80 procent van de vrouwen geldt.