Wat je zelf doet, doe je beter: de opvallendste resultaten van onze soloseks-enquête ism. Christine le Duc

doorValérie Wautersop 15/07/2020

Drie keer per week, drie keer per maand, in missionarishouding of soixante-neuf: er staan bibliotheken vol over hoe we ‘het’ doen. Over die andere vorm van seks blijft het verdacht stil: voor 64% van de Vlaamse vrouwen blijft soloseks taboe. Terwijl drie op de vier het wel doen. Met reden: ‘Wie masturbeert, werkt aan haar gezondheid’, stelt seksuologe Chloé De Bie. Hoog tijd dus om erover te spreken.

Onszelf plezieren: 74% van de Vlaamse vrouwen masturbeert weleens, zo blijkt uit de bevraging die bureau Insights Consulting uitvoerde in opdracht van Goed Gevoel bij 1.000 Vlaamse vrouwen met leeftijden variërend van 18 tot 65 jaar. En gelijk hebben ze! Masturbatie zorgt voor seksuele onafhankelijkheid, het is de snelste en efficiëntste manier om seksuele behoeftes te bevredigen. Beschouw masturberen gerust als werken aan je gezondheid. 

Hier alvast een paar opmerkelijke resultaten van het onderzoek:

Geprikkeld? Zin in meer? In ons augustusnummer (dat NU in de winkel ligt) vind je alle resultaten in detail én geven experts Chloé De Bie en Audrey van Ham van Christine le Duc meer uitleg.

Je eigen lichaam beminnen, dat is wat iedere vrouw zichzelf zou moeten gunnen. Goed Gevoel brengt je in hogere sferen met de Pleasure bag: een schattige vibrator, vaginaballetjes, kietelveertje en glijmiddel, verzameld in een handig bewaartasje. Een tasje vol zinnenprikkelend plezier, voor slechts € 9,90 extra bij Goed Gevoel. Via deze link vind je meer info!