Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Wetenschap bewijst: een actief seksleven is goed voor je carrière

doorNele Annemansop 11/03/2017, laatst bijgewerkt op 07/03/2017

Heb jij nog een extra excuus nodig om vanavond tussen de lakens te kruipen? Nieuw onderzoek suggereert dat het je carrière een boost kan geven.

Voor een studie van de Oregon State University werden 159 getrouwde koppels gevraagd om elke dag gedurende twee weken vragenlijsten over hun seksuele gewoonten en hun stemming in te vullen. En wat bleek? Als de koppels de nacht ervoor seks hadden, rapporteerden ze een betere stemming de volgende dag. Die positieve stemming zorgde ervoor dat ze meer gemotiveerd waren en meer plezier beleefden aan het uitvoeren van hun taken op het werk.

Het idee dat seks leidt tot een betere stemming is niet erg verrassend. Seks staat er namelijk om bekend een geweldige humeurbooster te zijn (dankjewel dopamine!). Maar dit nieuws betekent volgens de onderzoekers ook dat seks sociale, emotionele en fysiologische voordelen heeft. Daarom hopen de onderzoekers dat werkgevers gehoor geven aan dit nieuws en zorgen voor een betere balans tussen werk en privé voor hun werknemers.

Onze bazen hebben helaas nog geen pauzes ingelast om te vrijen met onze partner, maar wij gaan het alvast thuis eens uittesten. Je weet wel, in de naam van de arbeidsproductiviteit.