Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

WOW: door dit kledingstuk bereik je veel sneller een orgasme

doorNele Annemansop 25/02/2017

We moeten er niet flauw over doen, een orgasme tussen de lakens is als de kers op de taart. Onze interesse was dan ook meteen gewekt toen we hoorden over dit grappige trucje dat ons sneller in hogere sferen zou brengen.

Het is misschien een van de grootste afknappers en echt sexy ziet het er niet uit, maar je sokken aanhouden tijdens de seks zou je betere én vooral snellere orgasmes bezorgen. Dat blijkt uit een studie van de Rijksuniversiteit Groningen.

In die studie analyseerden de onderzoekers de hersenactiviteit van vrouwen tijdens een orgasme. En wat bleek? Als de vrouwen sokken droegen, kwam tachtig procent tot een hoogtepunt. Zonder sokken was slechts de helft van de vrouwen in staat om een orgasme te bereiken.

De reden? De onderzoekers vonden dat het dragen van sokken een kalmerend effect heeft op de amygdala en prefrontale cortex, de hersengebieden die betrokken zijn bij gevoelens van angst en gevaar. En het is die comforabele en veilige omgeving die een vrouw nodig heeft om sneller tot een orgasme te komen. Eerder onderzoek wees ook al uit dat het moeilijker is om je volledig te laten gaan als je voeten het koud hebben. Bovendien zouden je warme voeten ook leiden tot de opwarming van andere lichaamsdelen.

Of het werkt of niet: wij vinden het alvast het proberen waard!