Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo flirt je met succes

doorLieve Claeysop 19/08/2016

De zomer is het seizoen bij uitstek om nieuwe mensen te leren kennen. Iemand ontmoet die je graag beter zou willen leren kennen? Dankzij deze flirttips gaat dat vanzelf.

Maak oogcontact
De basis van geflirt is eigenlijk heel eenvoudig: veel oogcontact maken, want dat schept een band tussen mensen en zou ook sneller tot verliefdheid leiden. Zie je iemand die jouw interesse wekt, durf dan dus te kijken en te blijven kijken - zonder dat je gaat staren natuurlijk! Kijkt de ander je ook langer dan een paar seconden aan, dan kan je even knikken of glimlachen. Bevestigt de ander dat, dan weet je dat er een bepaalde klik is. Kijkt de ander weg, dan weet je ook meteen hoe laat het is.

Spreek de ander aan
Merk je bij het oogcontact een klik, wacht dan niet te lang om op de ander af te stappen en hem/haar aan te spreken. Voor veel mensen is dat een grote drempel, maar doe het maar gewoon. Focus je niet te veel op je openingszin, want eigenlijk speelt wat je zegt niet zo’n grote rol. Wees gewoon spontaan en stel jezelf voor. Probeer wel weg te blijven van clichés zoals ‘Kom je hier vaak?’ of flauwe moppen als ‘Deed het pijn toen je uit de hemel viel?’ Die werken soms, maar doorgaans heb je meer succes met een spontane aanpak.

Hou het luchtig
Tijdens een eerste gesprek wil je natuurlijk aftoetsen of jullie gemeenschappelijke interesses hebben, maar dat betekent niet dat je meteen de hele geschiedenis van iemand moet zien te achterhalen. Begin niet over exen, dat schrikt af. Hou er rekening mee dat iedereen een zekere rugzak met zich meedraagt, maar trek hem niet meteen open. Praat liever over je hobby’s en bezigheden, voeg wat humor aan het gesprek toe … Let er wel op dat je niet te veel zelf aan het woord bent. Niemand wil tijdens een eerste kennismaking naar een monoloog luisteren. Wil het gesprek niet vlotten of merk je dat jullie echt geen enkel raakvlak hebben? Jammer. Zie het dan als een oefening, je hebt het toch maar gedurfd en geprobeerd. En misschien kan je via die persoon wel weer iemand anders leren kennen?

Raak de ander aan
Een makkelijk trucje om uit te zoeken of de ander echt in jou geïnteresseerd is: stap in zijn of haar comfortzone binnen. Leun wat dichterbij, raak een arm aan ... zonder natuurlijk te opdringerig te zijn. Zeker mannen mogen er niet in overdrijven, want hun toenadering wordt sneller als bedreigend ervaren. Leunt een vrouw naar een man toe, dan heeft dat meestal wel effect. Al hebben vrouwen vaak schrik dat de man dan meteen meer zal willen. Als het op aanraken aankomt, is het dus op een dunne lijn balanceren en aanvoelen wat kan en wat niet. Durf sowieso je grenzen ook aan te geven, zo vermijd je heel wat twijfels en misverstanden.

Spiegel
Ook heel efficiënt is de lichaamstaal van de ander imiteren. Dikwijls gebeurt dat spontaan: als de een op een bepaalde manier gaat zitten, neemt de ander kort daarna onbewust dezelfde houding aan. Maar je kan dat proces ook bewust uitlokken. Leun jij achterover aan tafel en doet je gesprekspartner dat vervolgens ook, dan is dat een goed teken. Uit lichaamstaal kan je veel aflezen. Als een vrouw interesse heeft, zal ze bijvoorbeeld vaak het haar aanraken of haar nek losmaken, terwijl een man over zijn kin zal wrijven.

Wissel gegevens uit
Heb je een leuk eerste contact gehad, wissel dan je gegevens uit en maak het liefst meteen al een afspraak voor een echte eerste date. Maar ga de persoon in kwestie vervolgens wel niet volledig checken op de sociale media. Oké, daar is tegenwoordig veel informatie over iemand te vinden, maar het kan erg creepy overkomen als je bij een volgend contact ineens alles al weet over de ander.

Toch nog hulp nodig? Op www.icanbe.be vind je heel wat workshops die je kunnen helpen!