Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo word jij deze zomer niét gestoken door muggen

doorNele Annemansop 25/07/2017

Irritant gezoem, slapeloze nachten, jeukende bultjes op je huid ... Helaas horen naast een stralende zon en verfrissende cocktails ook muggen bij het zomerseizoen. Goed Gevoel to the rescue met onze beste tips zodat jij deze zomer niet lekgestoken wordt.

Sterke, zoete geuren trekken insecten aan. Laat parfums dus liever achterwege en vermijd ook geparfumeerde cosmetica. Vermijd ook stilstaand water. Zelfs een restje water in een emmer of een gieter op je terras werkt als een echte muggenmagneet. Muggen zijn het actiefst tussen zonsondergang en zonsopgang. Trek dus zeker 's avonds bij voorkeur iets met lange mouwen, een lange broek en sokken aan, want hoe minder blote huid, hoe minder kans op muggenbeten. Hou er wel rekening mee dat muggen door spannende kleren heen kunnen prikken. Kies dus voor loszittende kleding in neutrale kleuren, want felle tinten trekken die vervelende beestjes net aan. Wil je vermijden dat zoemende muggen je 's nachts uit je slaap houden, zorg dan voor goede vliegenramen of hang een muskietennet boven je bed.

Nood aan een extra hulpmiddeltje om de muggen op afstand te houden? Dan vind je vandaag een uitgebreid aanbod aan muggenwerende sprays en lotions. Die bevatten vaak citronella-extracten omdat muggen daar een hekel aan hebben. Geen zin om zelf de hele tijd met die citrusgeur geconfronteerd te worden? Dan kan je eens lookcapsules proberen. De lookbestanddelen die in je bloedbaan opgenomen worden, zorgen ervoor dat muggen je bloed niet meer lekker vinden en je dus gewoon links laten liggen. Voor een optimaal effect moet je wel een preparaat kiezen met een hoge dosering en (de inname minstens een week op voorhand starten). Bang voor de gevreesde lookadem hoef je niet te zijn, want er bestaan vandaag ook enterisch omhulde capsules die bestand zijn tegen de zure omgeving van de maag en die pas in de darmen hun bestanddelen vrijgeven.

Toch gestoken? Hier kom je te weten hoe je van de jeuk afraakt.