Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zo krijg je die zonnecrèmevlekken weer uit je kleding

doorValérie Wautersop 22/06/2016, laatst bijgewerkt op 22/06/2016

Zonnecrème is een must het hele jaar door, maar pas tijdens de zomermaanden beginnen we echt met volle overtuiging te smeren. Omdat zonnecrème al eens vettige vlekken durft achterlaten op je favoriete kledingstuk, vertellen wij je hoe je die lastige vlekken in een handomdraai weer weg krijgt.

Vettige vlekken

Ze zien eruit als een donkere vlek of cirkel, gelijkaardig aan de vlek die mayonaise of een ander vettig goedje achterlaat op je kledij. Om dit soort vlekken te verwijderen neem je een doekje waarop je enkele druppels wasbenzine aanbrengt. Dep dit op de vlek. Je zal zien dat die er voor een groot deel weer uitgaat. Gooi daarna je kledingstuk in de was.

Gekleurde vlekken

Deze vlekken zien er oranje of roze uit op je kleding. Deze verkleuring heeft alles te maken met het ingredient avobenzone, dat in verschillende zonnecrèmes aanwezig is. Wanneer deze stof in aanraking komt met water of zweet ontstaat er een chemische reactie die verkleuring veroorzaakt. Dit type vlekken verhelp je door de vlek eerst met baksoda te besprenkelen. Laat vervolgens een half uurtje intrekken. Verwijder daarna al het overtollige poeder en wrijf de vlek in met kleurloos afwasmiddel. Laat weer 10 minuutjes intrekken en gooi het kledingstuk in kwestie daarna in de was.