Gezond en gelukkig leven begint hier en nu

Abonneer

Zongebruind met een pilletje?

doorValérie Wautersop Invalid date

Voor een prachtige gouden gloed hoef je geen uren in de zon te liggen bakken. Meer zelfs: dat doe je maar liever niet, om het risico op huidkanker te beperken. Dat wil echter niet zeggen dat je lijkwit door de zomer moet. Met behulp van een zonnesupplement geef je je huid een extra duwtje in de zongebruinde richting.

Een zonnesupplement beschermt je huid niet tegen schadelijke UV-straling, maar kan er wel voor zorgen dat je makkelijker en dieper bruint, of helpt je huid om zich voor te bereiden op de zon. Dat gebeurt onder invloed van lycopeen, cartenoïden en een behoorlijke hoeveelheid antioxidanten, die ervoor zorgen dat de huid minder snel beschadigd raakt door UV-stralen. Bovendien zorgen zonnesupplementen er ook voor dat vrije radicalen (die kanker en huidveroudering veroorzaken) opgevangen worden, zodat ze geen verdere schade kunnen aanrichten.

Vooral voor wie een zonne-allergie heeft zijn dit soort supplementen aan te raden. Er bestaan namelijk specifieke formules die vitamine PP bevatten, waardoor de allergische reactie van de huid zal verminderen. Let er in elk geval wel op dat je lang genoeg voor je voor langere tijd in de zon plant te vertoeven begint met het innemen van deze supplementen.